Новини 26 February 2014

  • 21:00, 26 February 2014
  • 6.8k Преглеждания

Учителка счупи ръка на 5-токласник в Динево
5-токлакласник е със счупена ръка, след като учителка го ударила с тояга в час. Инцидентът е станал преди дни в училището в хасковското село Динево. Според 11-годишният Огнян педагогът Виолета Панайотова редовно въдворявала дисциплина в клас с пръчка. Учителката, която е била на 6-месечен изпитатален срок, е уволнена, съобщиха от ръководството на учебното заведение.
Презентират възможностите за обучение в Англия в ГПЧЕ
Възможностите за престижно средно образование в Англия бяха представени днес в Гимназията с преподаване на чужди езици „Проф. д-р Асен Златаров” от Джаилс Уилямс, директор на един от най-добрите колежи в Англия. Той е и основен спонсор на националната викторина по английски език, която през последните две години е печелена от ученици от хасковската езикова гимназия.
ФСГ с опит от международен обмен
От международен обмен в Англия се върнаха ученици от Финансово стопанската гимназия „ Атанас Буров”. Занятията с връстниците им са били насочени към дискусии за проблемите и възможностите на младежите със специални потребности в Европа.
75 % от младежите намират за нормално да им преглеждат телефона
75 % от младите хора в Хасково смятат, че е нормално половинка да им преглежда телефона, а 85 %, че е нормално да получават притеснителни обаждания през 5 или 10 минути. Данните бяха изнесени от сдружение „Шанс и закрила”, а изследването е било проведено сред 380 млади хора. Затова те стартират проект под надслов „Толерантност и равнопоставеност”, с който да спомогнат на младежите да осъзнаят коя е здравословната връзка.
Психоза сред хасковлии заради Хилендарски хляб
Нов вид мания по вълшебен хляб обхваща хасковлии. Чудния хляб се нарича още Хилендарски и се предава от човек на човек. Според поверието, който получи хлебното изделие обаче трябва да направи още 5 по специална рецепта, защото иначе ще го сполети нещо лошо.
Издигнаха 7-метрова мартеница в Димитровград
7 - метрова мартеница от днес краси сградата на община Димитровград.Тя е изработена от заетите в социалното предприятие преди три години.
Регионалната библиотека с викторина за Баба Марта
26 деца от 3-та детска градина се запознаха с пролетните обичай и научиха повече за Баба Марта в Детския отдел на Регионална Библиотека „Христо Смирненски”. Освен многото знания, които получиха, малчуганите си направиха мартеници и поздравиха библиотекарките с песнички и стихчета.
Хасковските джудисти с 3 бронзови медала
С 3 бронзови медала се завърнаха възпитаниците на хасковския клуб по джудо от републиканското първенство за юноши и младежи, който се проведе в София. При младежите до 100 килограма бронза грабна Сашо Савов, а при 90 кг Дамян Мерджанов, отново 3-то място при юноши младша възраст спечели Иван Красимиров.

Коментари