Оздравяването като процес

Какво е здраве? Кои са онези житейски закономерности, които ни разболяват? Как да оздравеем? Това са част от въпросите, на които ще търсим отговор в този епизод. В студиото е Емилия Петрова.

Сродни души и андрогини

Кои души са сродни кои - андрогини? Как да ги разпознаем? Докога се прераждаме? Отговорите на тези въпроси търсим днес с моя гост Спас Мавров. Той е последовател на старото духовно българско учение тангризъм. Бил е обучаван от колобъра Дойчо Русев и има придобити степени. Той е колобър на словото, което означава, че се занимава с философията на учението и неговото преподаване. От 2015 година е член на редколегията на Международния фонд за изследване на тангризма в Евразийския съюз. Автор е на над 10 книги за тангристката философия и духовно учение.

Общуване и здраве

Съвременните болести са болести на комуникацията. Общуването е изкуство. Умението ни да осъществяваме контакт предопределя успеха ми в много области на живота. Важно е, не само да умеем да чуваме другия, но и самите ние да говорим така, че да бъдем разбрани. В студиото гостува психотерапевтът Кремена Станилова.

Неотменимите закони на битието

Светът е в тотална криза и редукцията на човечеството е неизбежна, споделя гостът в студиото Веселин Орешков. Това не бива да внушава страх и безнадежност, защото промяната е за добро. Казва, че живеем в дуален свят, но всичко е едно. Ние сами сме определили значението на това какво е добро и зло,горе и долу, но и те са едно. Автор е на книгите - „Планински лимон – показалец за естествен живот“, „Слънце, въздух, вода и сол“, „Път към свободата“, „Законите на живота“ и „Накъде вървим и какво правим“.

Индустрията - изкуствен интелект -1

Япония, Южна Корея и САЩ са лидери по брой заявления, включващи изкуствен интелект, но надпреварата за надмощие в сектора държат китайски и американски компании. Това съобщава Световната организация за интелектуална собственост. Китай бързо наваксва в изследванията и се стреми да превърне индустрията с изкуствен интелект в новия и важен двигател на икономическата експанзия на страната до 2020 година и да генерира продукция на стойност 59 милиарда долара до 2025 година. Изкуственият интелект ще има същата нападателна и защитна сила, както ядреното оръжие последните десетилетия. В студиото гостува Иван Ванков - Гатака. Той е програмист с дългогодишен опит в кибер сигурността и изкуствения интелект.

12- април – Ден на авиацията и космонавтиката

На 1 март 1978 година Георги Иванов е избран за втората група от програмата Интеркосмос. На 10 април 1979 година в 20 часа и 34 минути московско време е изтрелян в орбита около Земята космическият кораб „Союз-33“. Командир на полета е Николай Рукавишников.Всички сме категорични, че приносът на двамата български космонавти Георги Иванов и Александър Александров е огромен. Изключителни са и оригиналните продукти на българската космическа апаратура. Факт е, че България е третата държава, изпратила храни в Космоса след САЩ и Съветският съюз и първата, която създава космически оранжерии. По темата разговаряме с проф. Лъчезар Филипов. С него обсъждаме и подготовката за първите комерсиални полети до Луната и Марс.

Оргонитът – трансформатор на енергия

Независимите научни изследвания през годините показват, че електромагнитните сигнали в радиочестотната лента въздействат на човешкото тяло по негативен начин. Всички електрически уреди, мобилните телефони, клетъчните кули и умните електромери увреждат мозъчните тъкани и могат да предизвикат тумори. Според мнението на някои експерти електромагнитното замърсяване е причина за 30 процента от всички заболявания. Оргонитът е биоенергиен хармонизатор, който изчиства пространството, което обитаваме. Изследванията показват, че той може да неутрализира дори ядрената радиация. За свойствата и ползите от оргонита говорим днес. В студиото гостуват Велизар Рашков и Красимира Лукова.

Климатичните изменения - голямата заплаха на 21 век

Климатът на Земята се променя от самото й зараждане, но винаги с бавни колебания в сравнения с настоящите. Данните показват, че 15-те най-горещи години на планетата са регистрирани през последните 20 години. Земята е изправена пред все повече горски пожари, екстремна суша и мегабури, както и покачване на морското равнище.Според учените увеличаването на глобалната температура с 5-6 градуса са достатъчни, за да бъде унищожен животът на планетата. В България се наблюдават повече и по-дълги периоди на засушаване, последвани от сериозни бури и тежки наводнения. Климатът на юг от Стара планина преминава към по - средиземноморски, а на север – плодородните земи бавно, но сигурно се превръщат в пустиня. Намаляват снежните месеци в планините. Сняг започва да вали след Коледа и така се променя количеството вода, с което разполагаме през годината. В студиото гостува доц. Борислав Александров- геодезист, преподавател в Университет по архитектура, строителство и геодезия.

Символният език на езотеричната астрология

Интерпретирането на наталната карта от духовно ориентирана перспектива има за свой фокус намерението на нашата душа и търси отговори на въпросите- защо съм тук, откъде идвам и накъде отивам. Астрологията изследва висшето предназначение на човека в контекста на по-голямата система, от която всички ние сме част. И в това е разликата й с класическата астрология, която се интересува от битието ни и изследва човешкия ни потенциал - доколко ще се реализираме професионално, колко деца ще имаме, какво богатство можем да постигнем. В този епизод няма да говорим за влиянието на планетите, а за принципите, чийто представители са планетите и как те се оглеждат в нас. В студиото гостува Катерина Маврова. Тя се занимава с езотерична астрология от 10 години.

Произход на Вселената

Според шумерите светът е сътворен от единна праматерия, от която възникнали и се развили една след друга различните форми на живот. Тази първична материя е представлявала водна шир, някакво космическо море и е вечна. Според Свещеното писание Бог е сътворил всичко от нищо. В съвременните научни представи Космосът е започнал своето съществуване от абсолютната пустота. Вселената се е появила преди 13,7 милиарда години. В студиото гостува проф. Лъчезар Филипов.

Търси в „Без формат“