Новини 17 May 2022

  • 17 May 2022
  • 2.2k Преглеждания

1 456 зрелостници са допуснати до матурата по български език и литература в Хасковска област.
Изпитът ще се проведе утре при засилени мерки за сигурност в 29 училища от региона.



Община Хасково остава без градски транспорт утре
Причина за това е недоволството на автобусните превозвачи. Те са изпратили уведомление до администрацията за намерението си. Фирмата, която обслужва асвтобусния транспорт в Община Димитровград е уверила, че ще работи по график.


Пенсионери от Хасково заведоха дела срещу държавата. Мая Манолова адвокатства
Пенсионери от Хасково заведоха дела срещу държавата, заради неправилното преизчисление на пенсиите. Процесите започнаха да се гледат днес в Административния съд в Хасково, а Мая Манолова пристигна лично да защитава част от потърпевшите.


Задържаха мъжа, който отмъкна 23 000 лева от възрастна жена в Димитровград
Той е признал деянието си пред полицията.


500 милиона заделя правителството за общински пътища, ще се включат ли смолянските общини?
За първи път от бюджета на регионалното министерство се заделят целеви средства в размер на 500 милиона лева за финансиране на общински пътища и ВиК съоръжения. Областният управител Емил Хумчев изрази надежда, че смолянските общини ще се възползват от тези средства, за да подобрят общинската си инфраструктура.


Най-после асфалтирането на улици с нарушена от водния цикъл настилка започна
В Смолян, със закъснение, започна асфалтирането на улици с нарушена от водния цикъл настилка. Нов асфалт е положен по цялото платно на улица "Георги Русинов" в смолянския квартал Райково. Работи се по улица "Венера". Поетапно ще бъдат асфалтирани и другите отсечки.


Отводнителният канал на Кърджали се превърна в джунгла
Отводнителният канал на Кърджали отново е занемарен. Съоръжението е обградено от буйна растителност и множество боклуци. Живеещи в близост се оплакват от лошото му състояние.От община Кърджали твърдят, че до дни ще започнат почистването му.


Украинските бежанци, които са настанени в хотели в Смолян няма да бъдат премествани в Държавни бази
Украинските бежанци, които са настанени в хотели в Смолян няма да бъдат премествани в Държавни бази. Това стана ясно на работна среща на представители на туристическия бизнес, която се проведе в Областна администрация в Хасково. На нея стана ясно и че предстои изработването на голяма интернет платформа, която да популяризира туризма в трансграничния регион.


Почти 2,7 млн. лв. върна НАП Хасково на родители на непълнолетни деца
Това съобщиха от приходната агенция.


Счупиха люлката за деца с увреждания в Градската градина в Хасково
Люлката за деца с увреждания в хасковската градска градина отново е счупена. За това сигнализираха граждани в социалните мрежи. Това не е първото посегателство над съоръжението, а този път то е разполовено.



Детската железница в парк „Простор“ отново ще радва малчуганите
След двегодишно прекъсване заради кови пандемията, един от символите на Кърджали Детската железница, отново ще радва малчуганите. Уверенията са, че на 1 юни влаковата композицията ще тръгне по релсите в парк „Простор“.


Изложба под надслов "Бащи и синове" бе открита днес в художествена галерия "Атанас Шаренков"
Произведенията са на Ивайло Каменов и покойния му баща Сашо Каменов.


Кристин Кръстева не пропуска тренировките, дори в Деня на българския спорт
На 17 май честваме Деня на българския спорт. Днес празнуват всички работещи в тази сфера. По този повод част от хасковските клубове проведоха открити тренировки. Някои от най-добрите ни състезатели пък продължиха с активната си подготовка за предстоящите шампионати.


Даниел Николов спечели титлата в италианското първенство по бадминтон
А един вече бивш възпитаник на спортното училище, Даниел Николов триумфира в италианския шампионат по бадминтон. Хасковлията спечели титлата на Апенините с отбора на „Болцaно”.


Ясен Петров пристига в Хасково за откриването на стадион "Младост"
Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров пристига в Хасково за официалното откриване на обновения спортен комплекс „Младост“. Това ще се случи по време на традиционния детски футболен турнир, на името на покойния треньор Богомил Попов.


Коментари

Гледайте също