Новини 30 May 2022

  • 30 May 2022
  • 2.3k Преглеждания

Рекордно количество валута задържаха на ГКПП Капитан Андреево
Недекларирани близо 1 милион и 900 хиляди евро заловиха на граничен пункт Капитан Андреево. Парите са открити при проверка на 3 пътнически автобуса само за 2 дни. Според разследващите няма връзка между опитите за контрабанда. Арестувани са 3-ма турски граждани.



Камион е преминал през ГКПП "Капитан Андреево" без фитосанитарен контрол
Камион е преминал през граничен пункт Капитан Андреево и е достигнал до Германия, без фитосанитарен контрол. Случаят бе оповестен от депутат от „Продължаваме промяната“ и доведе до проверка на границата през почивните дни. ТИР-ът е притежавал всички митнически документи, съобщи днес заместник-директорът на Митницата Стефан Марашев.


Градушка унищожи покривите на хората в Галище, къщите не са застраховани
Бурите и градушките от последните дни нанесоха огромни щети в Смолянска област. Едно от най-пострадалите села е маданското Галище. Повредени покриви, счупени стъкла на коли, унищожена реколта - това е равносметката, а хората нямат застраховки.


50 от общо 225 бежанци в област Кърджали са заминали за Украйна
На 31 май изтича срокът, в който украинските бежанци трябва да напуснат хотелите. В област Кърджали обаче , част от тях ще останат по местата си, чрез държавната помощ отпускана за нощувка и изхранване. Други вече търсят квартири, тъй като искат да се установят за по-дълго в областта.


Хасковският театър подкрепя протеста на Младежкия театър в София
Хасковският драматично-куклен театър "Иван Димов" изразява категоричната си подкрепа към Младежки театър "Николай Бинев" в София и казуса по отношение собствеността на сградата им. Това заяви директорът на културната институция Стелиян Николов. Становище по проблема е изпратено и до министъра на културата.



Разрушен дюкер - един от основните замърсители в язовир „Студен кладенец“ и причина за мъртвата риба
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково е извършила редица проверки заради случаите на мъртва риба в язовир „Студен кладенец“. Резултатите показват замърсяване от няколко източника. Основният е разрушен дюкер на десния бряг на река Арда, откъдето се изливат непречистени фекални води.


В Устово започват дарителска кампания за поставяне на видеонаблюдение
Инициативен комитет „ЗА УСТОВО", Сдружение „Родопски хайдути" и Първи дамски клуб за развитие на община Смолян подеха кампания за набиране на средства, с които да се закупи и постави видеонаблюдение. Според инициаторите така ще се опазят културни ценности в центъра на квартал Устово от вандалски прояви.



Декан от Софийския университет "Св.Климент Охридски" се срещна с хасковски математици
Софийският университет „Св.Климент Охридски“ е едно от предпочитаните висши училища от завършващите Природо-математическата гимназия в Хасково. Това стана ясно на среща между гимназисти и декана на Факултета по математика и информатика към университета.


Школа "Колорит" празнува 20 години с изложба
Арт школа „Колорит“ с юбилейна изложба за своята 20 годишнина. Настоящи и бивши възпитаници на школата представят над 600 творби в читалище „Заря“.


Атракциони и занимателни игри е подготвила община Димитровград за 1 юни
Разнообразна програма за децата е подготвила община Димитровград за Деня на детето- 1 юни. Тя е под мотото " Обичаме да се забавляваме". В нея са включени къща за сладолед, пъстри балони, рисуване върху лица и още много занимания за малки и големи.



"Саяна Хасково" завърши сезона със загуба от шампиона "Крумовград" с 3:1
„Саяна Хасково“ завърши сезона със загуба. „Червено-белите“ допуснаха поражение с 3:1 от шампиона „Крумовград“. Дербито на Трета Югоизточна лига се игра през почивните дни.


Хасково бе домакин на първи кръг от ДП по силов трибой
Хасковски триумф на Държавното първенство по силов трибой. Голяма част от състезателите на местния клуб „Аякс“ спечелиха титлите в своите възрасти и категории.


Френският тим “Selestat Kart Indoor“ триумфира в картинг надпреварата "ЕКО 24 часа на България".
Френският тим “Selestat Kart Indoor“, с българина Георги Ванков в състава си, триумфира в картинг надпреварата за издръжливост "ЕКО 24 часа на България". Състезанието се проведе през уикенда в Хасково. На второ и трето място се класираха словашки и френски тимове.


Коментари

Гледайте също