Новини 9 June 2022

  • 9 June 2022
  • 3k Преглеждания

След разрешението на ВАС: ТЕЦ "Марица-3" започва работа до дни
ТЕЦ „Марица – 3“ - Димитровград ще заработи до дни. Това съобщи юрисконсултът на централата Юлиян Семерджиев. Предприятието стартира дейност след като вчера Върховният административен съд му позволи това. Припомняме, че през април топлоцентралата бе затворена, заради завишени норми на серен диоксид във въздуха на Димитровград.



БАБХ не допусна над 400 тона плодове и зеленчуци през ГКПП Капитан Андреево
Повече от 400 тона зеленчуци и плодове не са допуснати на територията на България през граничен пункт "Капитан Андреево". Стоката е била спряна, след като държавата пое лабораторията за фитосанитарен контрол на границата. Причината е, че в хранителните продукти са установени пестициди над нормата.


Димитровградската болница получи чисто нов автомобил за медицински транспорт.
Лек автомобил за нуждите на димитровградската болница „Света Екатерина“ дариха днес от общината. Ключовете за новата придобивка управителят на лечебното заведение доктор Алдин Карагьозов получи от кмета Иво Димов.


Рибата в язовир “Студен кладенец“ продължава да измира
Продължава да измира рибата в язовир „Студен кладенец“. Живеещите в селата около водното съоръжение са изключително притеснени. От екоинспекцията в Хасково твърдят, че няма наличие на химическо замърсяване.


Готов е булевардът, свързващ кварталите по моста на Марица в Димитровград
Ремонтът на булевард „Стефан Стамболов“ в Димитровград е завършен. Това съобщи в социалните мрежи кметът Иво Димов. За обновяването му общината е отделила 760 хиляди лева без ДДС.


Войната в Украйна спря руски туристи да посещават Баните
Подписаното споразумение между община Баните и град Мирни в руската област Якутия остава само на хартия. Заради войната в Украйна и наложените санкции руските туристи не могат да посещават смолянската община. Стопирани са и инвестициите от Якутия.


Безплатни рейсове за Черешова задушница в Димитровград
Община Димитровград за поредна година осигурява безплатен транспорт за Черешова задушница. Автобусите ще тръгват от спирката до църквата "Свети Димитър".


Комедията"Дванайсета нощ" открива театралния фестивал в Хасково
Премиерата „Дванайсета нощ“ по Шекспир ще сложи началото на театралните дни в Хасково. Постановката е част от програмата на фестивала "Театър, обичам те“.


Тракийци изпращат българска литература на Неделните училища в Одрин и Истанбул
Поредно дарение ще получат българските неделни училища в Одрин и в Истанбул. Инициативата е на тракийското дружество в Хасково и народно читалище „Тракия 2008“. Учебните заведения ще получат книги на различна тематика.


"Мисия Смолян" се завръща, ученици ще почистват и разкрасяват града
След двегодишно прекъсване, заради Ковид-19, Общината възобновява лятната кампания "Мисия Смолян". През месец юли ученици от града и селата ще облагородят районите около спортни площадки, междублокови пространства и други места.


Решения на екологичните проблеми на Хасково представиха ученици
Ученици търсеха решения на едни от най-наболелите екологични проблеми на Хасково. Децата представиха идеите си на научния фестивал „Еко шампиони“. Той се проведе в Средно училище „ Св. Паисий Хилендарски“



Наградиха отличените в конкурса за детска рисунка „Родопски багри“
Близо 30 деца бяха отличени в ежегодния конкурс за рисунка „Родопски багри. В него участваха малчугани от всички училища в област Кърджали.


Спас Милушев и националният ни отбор по мини футбол се класираха на четвъртфинал на ЕП в Словакия
Българският национален отбор се класира на четвъртфиналите на Европейското първенство по мини футбол. В осминафинална среща националите ни се наложиха над Италия. В състава на България е и футболистът на „Саяна Хасково“ Спас Милушев.



Коментари

Гледайте също