Новини 10 June 2022

  • 10 June 2022
  • 2.7k Преглеждания

Отдават на концесия двата най-големи паркинга в Хасково за още десет години
Двата най-големи паркинга в Хасково да бъдат отдадени на концесия и през следващите десет години. Това реши днес Общинският съвет. Договорът на фирмата, която ги стопанисва в момента, изтича в началото на месец септември. Дотогава трябва да се разиграе и новия търг.



БСП Хасково искат оставката на председателя на Общинския съвет от ГЕРБ
Общинските съветници от „БСП за България“ поискаха оставката на председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева. Това стана на импровизирана пресконференция след края на днешната сесия.


Напрежение пред ТЕЦ Марица 3, след като централата в Димитровград отново започна да работи
Напрежение и недоволство след като ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград отново започна работа. Това накара димитровградчани да излязат на спонтанен протест късно снощи. Недоволството продължи и днес. Междувременно стана ясно, че ekoминистърът Сандов е подписал ново комплексно разрешително, с което на практика спира отново работата на централата.


Освободиха Юлия Чортленева от поста зам.- областен управител на Кърджали
От днес Юлия Чортленева вече не е заместник-областен управител на Кърджали. Тя бе освободена от своя пост, тъй като бе назначена от квотата на партия Има такъв народ.


Сириец е задържан за трафик на нелегални мигранти
18-годишен сириец без шофьорска книжка е задържан за трафик на нелегални мигранти. Групата е открита при полицейска проверка в харманлийското село Черепово.


4-класник от Хасково има 100 точки на матурата по математика
Стилян Тюрдиев от Основно училище „Св. Климент Охридски“ е с пълен брой точки от матурата по математика за 4-клас в област Хасково. Това е пореден успех от националното външно оценяване на възпитаник в учебното заведение.


Зрелостниците от Смолянска област са втори по успех в страната

Зрелостниците от Смолянска област за поредна година се класираха в първата тройка по резултати в страната на  двете матури. Те се наредиха втори, веднага след София-град. В същото време четвъртокласниците от региона заеха първото място на Националното външно оценяване.



Слаби резултати и на матурите в област Кърджали
Зрелостниците в Област Кърджали са показали лоши резултати на матурата по български език. Около 25% от явилите се на изпита не са успели да го вземат. Резултатите идват след като четвъртокласниците в региона също се представиха зле. Предстои препитването за 7-ми и 10 клас, какви ще са мерките – вижте!


12 души завършиха успешно курса за спасители на басейн в Хасково
12 души преминаха успешно изпита за водни спасители на басейн в Хасково. Само един курсист не издържа изпита. Той ще има възможност да се яви на поправка.


Опашка за череши и козе сирене на първия фермерски пазар в Смолян
В Смолян днес бе открит първия фермерски пазар в областта.
Инициативата е на общинската администрация. Целта е смолянчани да
получават качествена стока директно от производителите, а самите
земеделци по-лесно да реализират продукцията си.


1350 лв. събра благотворителната изложба „Деца помагат на деца“
1350 лв. събра благотворителната изложба „Деца помагат на деца“. Средствата ще бъдат дарени на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в Хасково. С парите ще бъде закупено допълнително рехабилитационно оборудване.


След победа над "Чардафон Б" баскетболният "Хасково" е на полуфинал в "Б" група
Баскетболният „Хасково“ е на полуфинал в решителния турнир на „Б“ група. В първи мач от финалната осмица тимът, воден от Янко Желев, победи „Чардафон“.



Защитникът Деян Лозев се завърна в тима на „Арда“
Деян Лозев се завърна в тима на „Арда“. Той подписа договор с
отбора на сините за две години. Това е третият престой на защитника в
клуба от Кърджали.


Красен Ангелов подаде оставка, като председател на спортната комисия в Хасково
Председателят на постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности към общинския съвет в Хасково Красен Ангелов подаде оставка. Причина за това стана разногласието по въпроса за промени в наредбата за подпомагане на детско-юношеския спорт.


Коментари

Гледайте също