Новини 14 June 2022

  • 14 June 2022
  • 2.8k Преглеждания

Родители със сигнал до МОН заради цял клас с двойки на матурите
Цял един клас от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Хасково е с двойки на втората задължителна матура по професионален предмет. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието – Веселина Павлитова. След жалба от инспектората започват детайлна проверка.



Без заловени приписвачи на НВО за 7-ми и 10-ти клас
Повече от 200 деца не се явиха на външното оценяване след 7 и 10 клас. Изпитът по Български език се проведе рано тази сутрин. Близо 2000 са седмокласниците, които трябваше да се явят на препитването. Десетокласниците са малко над 1600.


Увеличава се броя на кръводарителите в Хасково
1353 души са дарили кръв от началото на годината до сега в Хасково. Отчита се увеличение на броя им. Повечето от тях са близки на нуждаещите се от кръв.


БЧК Кърджали с акция за безвъзмездно кръводаряване
Акция в Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител стартира в Кърджали. Инициатор е областната структура на Българския червен кръст.


Общински служители в Рудозем се готвят за стачка, искат увеличение на заплатите
В актуализацията на бюджета отново няма заложени средства за общините. От това се оплакаха кметове от смолянско. От Националното сдружение на общините настояват за 22 % увеличение на стандарта за служителите, което да доведе до повишаване на заплатите.


Разбиха нелегална бензиностанция в Свиленград
Разбиха нелегална бензиностанция в Свиленград. Това съобщават от Областна дирекция МВР-Хасково. Полицаите открили колонка за зареждане в склад в града.


Преместете си дървата от общинските терени иначе ще има санкции, призовават от Община Смолян
Смолянчани трябва да преместят складирани дърва и материали от общински терени. Срокът за това изтече на 12 юни, а служители на
местната администрация започнаха проверки. Вече е съставен и първия констативен протокол.


РИОСВ-Хасково извърши 118 проверки на 105 обекта през май
10 броя наказателни постановления на обща стойност 3900 лв са издадени от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково през месец май. За периода са дадени 36 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.


Министърът на културата гост на фестивала "Театър, обичам те!"
Министърът на културата Атанас Атанасов пристигна в Хасково за официалното откриване на фестивала „Театър, обичам те!“. Културният форум започна с премиерата на Шекспировата постановка „Дванайсета нощ“.


Откриха "Архитектурна изложба" в Хасково
За втора поредна година в Хасково откриха „Архитектурна изложба“. Тя е дело на 18 архитекти от областта. Подредена е в градската художествена галерия „Форум“.


Лили Стойчева спечели титлата на Републиканското първенство по лека атлетика
„Сутринта си казах, че ще бъда шампионка. Така и стана“. Това заяви пред екипа ни златната медалистка от Държавното първенство по лека атлетика Лили Стойчева. Състезателката на хасковския клуб „Атлетик“ спечели титлата в дисциплината хвърляне на копие.


Ахмед Мурад на проби в "Саяна Хасково"
След привличането на нападателя Христо Димитров от „Етър“ от ръководството на „Саяна Хасково“ ще тестват още един играч на „болярите“. Проби с тима от Ямача ще изкара полузащитникът Ахмед Мурад.


Трима дебютанти на „Арда бокс“ с убедително представяне на Държавното първенство за младежи
Трима дебютанти представиха „Арда бокс“ на Държавното първенство за младежи. В рамките на шампионата отборът от Кърджали стигна до един бронзов медал.



Коментари

Гледайте също