Новини 15 June 2022

  • 15 June 2022
  • 2.9k Преглеждания

10-годишно дете от Хасково е с опасност за живота след като бе разкъсано от Азиатски вълкодав
Дете е с опасност за живота след нападение на куче. Страшната случка се е развила в хасковското село Въгларово пред очевидци. 10-годишното момче е откарано в пловдивска болница, а по случая е образувано досъдебно производство.



Условна присъда за майката, която уби бебето си и го изхвърли в контейнер за смет в Димитровград
Условна присъда за майката, която изхвърли новороденото си бебе в контейнер за смет в Димитровград. Припомняме - случаят е от края на март и потресе жителите на града. От Районната прокуратура ще обжалват постановеното наказание.


Инфлацията в България удари 20-годишен рекорд
Инфлацията в България удари 20-годишен рекорд. Шоково поскъпнали са всички стоки и услуги. Според търговците от началото на годината досега хранителните продукти са поскъпнали между 30 и 50 процента. Хората изнемогват.



ВиК-Хасково с акция срещу нередовни платци
ВиК-Хасково започна акция за спиране на водата срещу нередовните платци в ромския квартал "Република". При вида на багера на водното дружество , местното население плащаше на място сметките, трупани с години.


Спад на катастрофите с деца в Област Хасково
Намаляват катастрофите с деца на територията на Област Хасково. Това сочи статистиката на Пътна полиция. Днес от КАТ стартираха традиционната си акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“. Служителите на реда демонстрираха и техника пред ученици.


В Широка лъка може да стигнат и до протести, ако не започне укрепване на пътя през селото
Жителите на смолянското село са в готовност за протести заради бездействие на държавата. Хората настояват да започне възстановяване на участъците от главния път Смолян-Девин, пропаднали при бедствието преди половин година. На този етап те са временно укрепени и при дъждовете от последните дни продължават да се рушат.



Внесоха подписката за Обходения път на Кърджали в Областна администрация
Подписка с настояване за изграждане на Околовръстен път на Кърджали, бе внесена в Областна администрация. Хората искат да се осигури държавно финансиране за изграждане на съоръжението. Причината е, че в момента целият трафик за Граничния пункт “Маказа“ преминава през града.


В Смолян планират да подменят градските рейсове с електробуси
В Смолян най-голямата фирма-превозвач планира да подмени градските рейсове с електробуси. Мярката се предприема заради високите цени на горивата. Днес бе извършен първия тест с екологичното превозно средство.


Уникалният студентски фест "П.П: Театър, обичам те!" започва тази неделя
7 студентски спектакли ще бъдат представени в рамките на първото издание на фестивала „П.П.: Театър, обичам те!“. Хасково е домакин на уникалния по рода си фест. Началото му ще бъде поставено тази неделя на открита сцена на Ямача.



1200 хореографии ще бъдат представени на "Вълшебен свят" тази година
1200 хореографии ще бъдат представени на тазгодишното издание на фестивала „Вълшебен свят“. Танцовия форум ще се състои на няколко сцени. Предвидени са много награди и стипендии.


Лятна читалня в Кърджали провокира интереса към книгите
За шеста година в Кърджали ще има лятна читалня. Тя е насочена основно към децата. Целта е да се провокира интереса им към книгите и творческите занимания.



Мария-Магдалена Кирева: Неделчо Колев няма място във федерацията
„Този човек няма място във федерацията“. Това заяви националната състезателка по вдигане на тежести Мария-Магдалена Кирева по повод скандалите, свързани с името на президента на централата Неделчо Колев.


Четирима състезатели на "Мега спорт" с отличия на Световното първенство по спортна аеробика
Българският отбор спечели 5 медала, от които 2 златни, на Световното първенство по спортна аеробика за юноши и девойки. С основна заслуга за успеха са състезателите на "Мега спорт". Резултатът е най-добър за страната ни в рамките на Световно първенство в тази възраст.


Коментари

Гледайте също