Новини 16 June 2022

  • 16 June 2022
  • 831 Преглеждания

ОД БХ-Хасково започва проверка по случая с нахапаното дете
Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково се самосезира за инцидента в село Въгларово след като дете беше нахапано от куче и е с опасност за живота. От днес по случая тече проверка.Измама в Интернет с апартаменти за отдаване под наем
Измама в интернет с апартаменти за отдаване под наем на родното Черноморие. Жена предлага евтина квартира с фалшиви снимки и иска капаро. Оказва се обаче, че публикуваният апартамент е в Пловдив и се отдава под наем от агенция . На схемата е попаднало семейство от Димитровград, което за щастие се усъмнило и не превело исканите пари.


Очакват добра реколта от пшеница в Хасковско
Средно по 500 кг пшеница от декар очакват в област Хасково от новата реколта. Това съобщиха на пресконференция днес от дирекция Земеделие. Близо 20 дка са пропадналите от градушката земеделски площи.


Започна обществено обсъждане за закриването на съда в Тополовград
Обществено обсъждане за закриването на съда в Тополовград и сливането му с този в Харманли се проведе днес в зала Хасково. Срещата бе организирана от Висшия съдебен съвет. На нея присъстваха съдии, прокурори, адвокати и полицаи. Оказа се, че единствените, които подкрепят тази идея са магистратите от ВСС.


И в Рудоземско има нови щети от дъждовете, а старите още не са отстранени
Паднали подпорни стени и изнесена пътна настилка са част от щетите нанесени по инфраструктурата в Община Рудозем. Кметът Румен Пехливанов се оплака от бавните процедури, които възпрепятстват възстановяването.


Благоустрояват входа на Момчилград от посока Кърджали
Община Момчилград е на път да обнови изцяло облика на входа на града. Мястото трябва да бъде благоустроено, тъй като последния ремонт е от преди десетилетия.


Учениците от 7-ми и 10 клас се явиха на НВО по математика
Учениците в 7-ми и 10 -ти клас положиха и втория изпит по математика в рамките на Националното външно оценяване. Повече от 220 деца от Област Хасково не се явиха на препитването днес.


Сезонът на гъбите в Смолянско тръгна, изкупните цени се менят всеки ден
Заради студената пролет сезонът на диворастящите гъби в Смолянско се забави с около месец. Постоянните дъждове през юни пък се отразяват на качеството. Затова в пунктовете рядко постъпва първокачествена манатарка. Цените се менят всеки ден и с напредването на сезона стоката поевтинява.


В Кърджали бе представена фотокнигата „Последният човек на Родопите“
Фотокнигата “Последният човек на Родопите” бе представена в Регионална библиотека „Никола Вапцаров“ в Кърджали. Авторът Валерий Пощаров посвещава години в скитане из планината, за да документира едни от последните обитатели в обезлюдените села.Уличен театър забавлява децата на Хасково в центъра на града
Уличната комедия „Портокалите или любовта към ..„ събра малки и големи пред галерия „Форум“. Забавният спектакъл е част от програма на фестивала „Театър, обичам те“.


"Арда" гостува на ЦСКА-София в първи кръг на футболното първенство
„Арда“ стартира новия сезон с мач срещу ЦСКА-София. В първи кръг кърджалийци са гости.Спрягат Костадин Ничев за ново попълнение на ФК "Крумовград"
Футболният „Крумовград“ продължава със селекцията за дебютния си сезон във Втора лига. Сред сочените за нови попълнения в тима е опитният бранител Костадин Ничев.


Каратеките на "Торнадо" с 8 отличия от две състезания в Хърватска
Каратеките на „Торнадо“ с поредни успехи. Хасковлии завоюваха отличията в рамките на две големи първенства в Хърватска.


Коментари

Гледайте също