Новини 20 June 2022

  • 20 June 2022
  • 2.8k Преглеждания

Прокуратурата обжалва гаранцията на собственика на кучето, нападнало дете в с. Въгларово
Срещу гаранция от 6000 лв. освободиха от ареста собственика на кучето, нападнало дете в с. Въгларово. Съдът прецени, че няма опасност Анастас Караиванов да се укрие или да извърши друго престъпление. Днес от Районната прокуратура в Хасково съобщиха, че внасят протест срещу мярката .



Нова система за паркиране с СМС стартира в Димитровград
Нова система за паркиране стартира в Димитровград от 1 юли. Тя дава възможност на гражданите да плащат по няколко начина- чрез смс, мобилно приложение, паркомат или като закупят билети в определени търговски обекти.


След 10 дни безводие жителите на момчилградското село Чуково излязоха на протест
Жителите на момчилградското село Чуково излязоха на протест след 10 дни на безводие. Те настояват ръководството на ВиК Кърджали да разреши проблема.


Служители търсят подкрепата на институциите срещу затварянето на следствения арест в Смолян
Служители на следствения арест в Смолян потърсиха съдействието на всички институции, за да се предотврати поредния опит за затварянето му. Те се срещнаха и с областния управител Емил Хумчев. Предложението за затваряне е направено от ръководството на следствените арести в страната и се чака само подписа на министъра на правосъдието.


Пътеката за въжения мост във “Възрожденци“ – труднопроходима, заради избуяли тръни и храсти
Пространството около въжения мост в Кърджали е превзето от тръни и храсти. Живеещите в района настояват мястото да бъде почистено.


Седем случая на туберкулоза от началото на годината в Смолянско, единият е след прекаран Ковид
От днес до края на седмицата в Смолянската болница се извършват безплатни прегледи за туберкулоза. Инициативата е част от програмата на Министерство на здравеопазването за профилактика на заболяването.



Започна Плувно лято 2022-ра на димитровградския басейн "Химик"
Стартира Плувно лято 2022-ра на димитровградския басейн „Химик“. И тази година няма промяна в цените за посещение. Децата могат да се запишат и на едномесечен безплатен курс по плуване.



ФСГ "Атанас Буров" отвори врати за седмокласници от Хасково
Електронната търговия е най-предпочитаната специалност за миналата година във Финансово-стопанската гимназия “Атанас Буров“ в Хасково. Запазва се броя на учениците, желаещи да продължат образованието си в учебното заведение.


Балет "Калина" спечели голямата награда от фестивала "Вълшебен свят"
Балет „Калина“ спечели голямата награда от тазгодишното издание на международния фестивал „Вълшебен свят“. Отличието бе присъдено за изпълнението на танца „Вендета“. Купата на кмета получиха младите артисти от формация „Косара“.



Ирини Жамбонас и Владислав Виолинов с награди от фестивала "Театър, обичам те"
Връчиха наградите за най-добра поддържаща мъжка и женска роля от 16-тия фестивал „Театър, обичам те“. Отличията се присъждат за втора година.


12-годишно момче от Казахстан и свещеник участваха в турнира за Купа "Антон Колев"
След двегодишно прекъсване в Хасково се проведе състезанието за Купа „Антон Колев“. Мемориалният турнир бе в движенията вдигане от лег и мъртва тяга.


Христо Шулеков с две титли от МТ по джудо "Topalov Open"
12 медала и купа за трето място спечелиха джудистите на „Хасково“, при участието си на международния турнир „Topalov Open“. С две титли се отличи Христо Шулеков. Хасковлията триумфира в категория до 34 кг., както при момчетата, така и при юношите младша възраст.


Коментари

Гледайте също