Новини 4 July 2022

  • 4 July 2022
  • 2.9k Преглеждания

Хасковлии се жалват от нашествие на пеперуди на Кенана
За напаст от малки кафяви пеперуди се оплакват жителите на хасковския квартал "Кенана". Насекомите са полазили дворовете и овощните градини. Според агрономи проблема идва от промяната на климата и недостатъчното пръскане с препарати.



2000 лв. ще плати димитровградчаин, след като потроши асансьор на пасарелка
2000 лв. ще трябва да плати димитровградчанин след вандалска проява. Случаят е от края на юни. С ритник мъжът е счупил вратата на асансьор на пасарелката. Извършителят е открит, но подобни прояви се случват редовно, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов.


Откриха недекларирана валута в тайници на микробус
Недекларирана валута за близо 1 милион и 200 хиляди лева откриха при проверка на товарен микробус на митнически пункт „Капитан Андреево. Превозното средство е пътувало от Великобритания за Турция.


Нов мобилен рентген има в димитровградската болница
Нов мобилен рентген вече има в димитровградската болница „Св. Екатерина“. Това е поредната придобивка на лечебното заведение, която ще улесни значително работата с пациентите. Очаква се да бъде доставено още оборудване.


Ръст на внесения корпоративен данък в Хасково
28% ръст на внесения корпоративен данък отчита офисът на НАП в Хасково. Срокът за деклариране и плащане на дължимите корпоративни данъци, както и на данъците от еднолични търговци и земеделски производители изтече на 30 юни


Седем съвместни проверки в яз.“Студен кладенец“, причината за мъртвата риба все още неизвестна
Седем съвместни проверки е извършила Басейнова дирекция във връзка с множеството сигнали за мъртва риба в язовир „Студен кладенец“. Това съобщават от ведомството. Констатирано е, че няма установено неправомерно изливане на отпадни води, но не става ясна причината за измирането на рибата.


Стартира подписка с настояване общинският басейн в Кърджали да бъде пуснат в експлоатация
В Кърджали стартира подписка с настояване общинският басейн „Арпезос“ да бъде пуснат в експлоатация. Инициативата е на 22-годишен мъж, който за кратко време успява да събере стотици съмишленици.



Одобрено е изграждането на първите две социални жилища в Свиленград.
Първите социални жилища в Свиленград са одобрени за изграждане. В тях ще бъдат настанени две семейства. Сградите трябва да бъдат построени до 5 години.


Защо зам.-кметът на Девин замени бюрото си със сестринската престилка в болницата
Заместник-кметът на Девин замени общинската работа с дежурства в местната болница. Преди време, в разгара на Ковид-пандемията Диана Чаушева излиза в неплатен отпуск, за да помага на болните.


С военен ритуал в Смолян беше открит паметник на Капитан Петко войвода
На Капитан Петко войвода да бъде присъдено званието капитан и от българската армия - това ще поискат от президента Румен Радев от Областната управа в Смолян. Междувременно в родопския град засвидетелстваха за пореден път признанието си към легендарния революционер. С военен ритуал бе открит и осветен негов паметник. Той е
изграден със средства от дарители.


Георги Иванов спечели бронзов медал на ЕП по борба за юноши
Георги Иванов спечели бронзов медал на Европейското първенство по борба за юноши в Италия. В спор за третото място състезателят на спортен клуб „Димитровград“ се наложи над украинеца Володимир Дяченко.


“Арда“ представи тима за новия сезон и победи със 7:0 в контрола третодивизионния „Родопа“ Смолян
„Арда“ представи състава на отбора за новия сезон в efbetЛИГА . Наставникът Александър Тунчев обяви, че тима ще се бори за място в топ 6. В деня на представянето, сините от Кърджали разгромиха със 7:0 третодивизионния „Родопа“ Смолян в контролна среща.


"Саяна Хасково" завърши 1:1 с "Ямбол"
„Саяна Хасково“ стартира с равенство контролите от предсезонната си подготовка. В първата си среща „червено-белите“ завършиха 1:1 с „Ямбол“.


Коментари

Гледайте също