Новини 7 July 2022

  • 7 July 2022
  • 2.7k Преглеждания

22-годишен мъж е арестуван за нелегално превозване на мигранти
Задържаха 22- годишен жител на кърджалийското село Миладиново за превозване на нелегални мигранти. След гонка с полицията мъжът е арестуван. По случая е образувано досъдебно производство.



Одитори от ЕК и БАБХ проверяват ГКПП Капитан Андреево
Одитори от Европейската комисия извършват проверка на Граничен пункт „Капитан Андреево. На място днес е бил и директорът на Българската агенция за безопасност на храните Христо Даскалов. Проверяващите са на пункта по покана на българската страна, съобщиха от пресцентъра на БАБХ.


6 инцидента с електрически тротинетки са станали в хасковско от началото на годината
6 инцидента с електрически тротинетки са станали от началото на годината досега в Хасковска област, съобщи началникът на Пътна полиция - Димо Чобанов. По този повод от община Хасково съвместно с полицията започват информационна превантивна кампания за безопасно движение с индивидуални електрически превозни средства. Инициативата е под надслов „Бъди мобилен, Бъди отговорен“.


Над 300 000 евро откриха в камион на ГКПП "Капитан Андреево"
Над 310 000 недекларирани евро във въздуховода на камион откриха митническите служители на Капитан Андреево. 45-годишният турски шофьор е привлечен като обвиняем от прокуратурата.


Хасково е в топ 10 по брой подадени сигнали за нарушения на трудовото законодателство
Хасково е в топ 10 по брой подадени сигнали за нарушения на трудовото законодателство. Това става ясно от седмия доклад на КНСБ. Въпреки това синдикатите отчитат спад на подадените оплаквания от работещи в региона.



Започна изплащането на по-високите пенсии
Опашки се извиха в първия ден на изплащане на по-високите пенсии. От 1 юли минималното възнаграждение за осигурителен стаж и възраст е 467 лв., а максималното- 2000. Доволни ли са пенсионерите от увеличението, вижте.


Oткриха нива с канабис, собственост на фирма
В димитровградското село Ябълково полицията откри конопена нива в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества. Отглеждането на растенията е било след издадено разрешително, но собствениците не са спазили изискванията. По случая е заведено досъдебно производство.



Улица „Екзарх Йосиф“ попадаща в Синя зона е в окаяно състояние
За какво плащат жителите и гостите на Кърджали? Улица, която отскоро в включена в Синята зона, е в окаяно състояние. Хората се възмущават от факта ,че се налага да плащат за престой, а в същото време не се планират ремонтни дейности.


Църквата "Света Неделя" в с. Мандра чества храмов празник
Жители и гости на Мандра се събраха в местната църква, за да почетат Света Неделя. Днес в хасковското село честват храмов празник.



Заради прогнозите за дъжд фестивалът ХАСКОВО РОК ще се проведе в зала "Дружба". Това съобщават от Община Хасково. Началото на феста ще бъде поставено утре от 18:30 часа от 3 младежки рок банди. Звездата на вечерта ще бъдат рок динозаврите от Ахат.


Хасковските театрали представят 2 спектакъла на фестивал в Царево
Хасковският театър се включва с две хитови заглавия във фестивала „Арт Поток“ в Царево. Представленията са общо седем. Те ще се играят на сцената на местното читалище.


Музеят в Кърджали представи фотоизложба за каменните мостове в Родопите
Изложбата „Камък върху камък“ бе представена в Регионалния исторически музей в Кърджали. На фотопаната са изложени проучените в района на Родопите стари каменни мостове от периода на Османската империя.


Със стенопис на тема здраве РЗИ-Смолян отбелязва 70-годишнината си
Висок 4 метра стенопис вече краси една от сградите на РЗИ в Смолян. Той е дело на графити артистът Йоан Ценков, с псевдоним JahOne. Инициативата е на здравната инспекция, която тази година празнува 70-годишнина.


Ирен Саръбоюкова е девета на ЕП в Йерусалим
Ирен Саръбоюкова се класира на девето място във финала на скок височина на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години в Йерусалим. Шампионка стана сръбкинята Ангелина Топич.


"Крумовград" и дубълът на ЦСКА 1948 не се победиха
"Крумовград" записа поредно равенство. В контролна среща тимът завърши 1:1 с дубъла на ЦСКА 1948.


С много успехи приключи сезонът за СK по волейбол "Родопа"-Смолян
Успешен сезон изпращат от волейболния "Родопа". В отделните възръстови групи в републиканско ниво смолянчани стигнаха до два бронзови медала и още прозови класирания. Равносметката в следващия репортаж.


Коментари

Гледайте също