Новини 5 September 2022

  • 5 September 2022
  • 3.5k Преглеждания

Хасковският Окръжен съд гледа мярката на бивш турски полковник, обвинен в убийство
Окръжният съд в Хасково гледа мярката за неотклонение на турския полковник от запаса Левент Гьокташ. Той бе задържан преди три дни в Свиленград. 63-годишният мъж е издирван с червена бюлетина от Интерпол, тъй като e заподозрян от турската държава в убийството на писателя Неджип Хаблемитоглу. От прокуратурата поискаха Гьокташ да бъде „временно задържан за срок от 40 дни“.



Къща изгоря почти до основи при пожар в с. Тракиец.
Къща изгоря почти до основи при пожар в хасковското село Тракиец. При инцидента няма пострадали хора.


Стотици паркираха безплатно на паркингите до хотел "Аида" и комплекс "XXI-ви век"
Паркингите до бившия хотел „Аида“ и Комплекс „21-ви век“ вече са безплатни. Промоцията ще важи докато бъде основано дружество, което да стопанисва едни от най- апетитните паркоместа в Хасково. На моменти промяната предизвикваше транспортен хаос.



Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Перперикон, отправи призив за разследване на спрените средства за разкопки
Да бъде разследвано спирането на средствата за археологически разкопки. За това настоява вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя посети Перперикон през почивните дни по покана на директора на Регионалния исторически музей Даниела Коджаманова.



Поредно обгазяване на Димитровград със серен диоксид
Поредно обгазяване на Димитровград. Превишението на нормите на серен диоксид е регистрирано вчера сутринта. От ТЕЦ „Марица-3“ съобщиха, че централата не е работела в този момент. От Министерството на околната среда и водите съобщават, че замърсяването се дължи на тец „Марица Изток“ - Гълъбово.



РИОСВ с предписание за отпадъците край крепостта Вишеград. Насипи потушават пламъците на депото в района
След репортаж на еТВ, от Регионалната инспекция по околната среда и водите извършиха проверка и в района на крепостта Вишеград край Кърджали. Там бе установено голямо количество изхвърлени отпадъци .Междувременно сметището, което е в изключителна близост до едноименното село, продължава да гори.


Светлинно шоу и хитовете на Любо Киров зарадваха димитровградчани за празника на града им
С грандиозно светлинно шоу и празнични фойерверки Димитровград отбеляза 75 години от своето създаване. Въпреки проливния дъжд, площадът бе изпълнен с граждани, дошли да споделят празника на града си. Кулминацията в програмата на 2-ри септември бе концерта на Любо Киров. Повече от час публиката пя заедно с популярния изпълнител.


Slavchev и Fipo с първи съвместен проект - "Времето да спре"
„Времето да спре“. Така е озаглавен първият съвместен проект на рап изпълнителите Slavchev и Fipo. Песента вече се завъртя в интернет пространството и се радва на голям интерес. В следващите минути Ви срещаме с двамата хасковлии.


Деца и младежи се включиха в състезание по приложно колоездене в Хасково
Състезание по приложно колоездене се проведе днес в парк Кенана. Надпреварата бе част от програмата за празника на Хасково.



Иван Георгиев стана световен шампион по силов трибой
Хасково има световен шампион по силов трибой. Иван Георгиев триумфира в битката при юношите на първенството в Истанбул. Хасковлията записа и три световни рекорда.



Георги Иванов спечели бронзов медал на СП по плажна борба в Румъния
Георги Иванов завоюва бронзов медал на Световното първенство по плажна борба. Състезателят на “Димитровград” спечели малкия финал в категория над 90 килограма.



Ивелина Илиева триумфира на европейската открита купа по джудо в австрийския град Оберварт
Ивелина Илиева триумфира на европейската открита купа по джудо в австрийския град Оберварт. Хасковлийката спечели титлата в категория до 57 кг. след 4 победи. На финала Илиева се наложи над хърватката Тихея Тополовеч.



Смолянчанин е победител в четвъртия кръг на Българските ендуро серии в Пампорово
Представителят на смолянския клуб "Райдърс Юнайтед" Стоян Върбанов спечели четвъртия кръг на Българските ендуро серии по колоездене. Стартовете бяха през уикенда в Пампорово. Участие записаха и чуждестранни състезатели.


Владислав Узунов донесе победата на „Крумовград“ над „Дунав“ Русе
„Крумовград“ победи „Дунав“ с минималното 1:0. Единственото попадение в мача реализира хасковлията Владислав Узунов.


Първа домакинска загуба на "Родопа" от "Гигант"
Загуби за „Родопа" и „Димитровград“ и равенство за „Саяна Хасково“ в пети кръг на Трета югоизточна лига. Димитровградчани отстъпиха с 3:0 на „Спартак“(Пловдив), а „Родопа“ с 0:2 на „Гигант“(Съединение). „Саяна Хасково“ пък завърши 0:0 с дубъла на
„Локомотив“(Пловдив).


Кирчо Крумов донесе победата на "Хасково 1922" над ОФК "Хасково"
С гол на Кирчо Крумов “Хасково 1922” победи ОФК “Хасково”. Местното дерби бе от програмата на първи кръг на Областната футболна група.



Коментари

Гледайте също