Новини 13 September 2022

  • 13 September 2022
  • 3.7k Преглеждания

Екшън и стрелба на ГКПП Капитан Андреево
Екшън и стрелба на граничен пункт Капитан Андреево. За инцидента съобщават от МВР. До ситуацията се е стигнало след като шофьор на ТИР отказал да напусне кантара, а в последствие потеглил с камиона и заплашил живота на гранични полицаи.



Министър Христов: Нарушенията на ТЕЦ "Марица 3" са заплаха за енергийната система
ТЕЦ „Марица -3“ в Димитровград няма да работи. Това съобщи министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова. Днес тя даде съвместна пресконференция с министъра на енергетиката Росен Христов. Според тях електроцентралата заплашва енергийната система на страната.


РИОСВ- Хасково е глобила с 7 500 лв. автоморга
Хасковска фирма е глобена с 7 500 лева за нерегламентирано съхранение на излезли от употреба автомобили. Това съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и водите. През август екоинспекторите са извършили 139 проверки на 113 обекта, дадени са 55 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.


Всички хасковски общини получиха обучителни машини за предстоящия вот
Всички хасковски общини получиха обучителните машини за предстоящия вот. Едно от устройствата вече е поставено в зала „Дружба“, където се помещава Районната избирателна комисия. Целта е гражданите да могат да се запознаят с начина на гласуване на 2-ри октомври. До момента обаче няма интерес.


В Кърджали стартира обучението за машинния вот
И в област Кърджали стартира обучението за машинния вот. Устройствата бяха доставени в села от региона. Всички заинтересовани жители можеха да получат информация от представители на Районната избирателна комисия и служители на общинската и областната администрации.


Да гласуваш всеки път, въпреки неволите и отдалечеността...
61-годишна жена изминава километри, за да може да гласува и въпреки това не пропуска да упражни вота си. Айсер живее в обезлюденото кърджалийско село Лъвово, а най-близката секция е в съседното населено място. Историята - разказва екипът ни в Кърджали!


Кандидатстването за помощи за първокласници и осмокласници продължава
Кандидатстването за помощите за първокласници и осмокласници продължава. Право на финансовия стимул от държавата имат всички родители и настойници. Не се изисква подоходен критерий. Срокът за кандидатстване е до 15-и октомври.



БАБХ започва проверки в училищни столове и бюфети
Българската агенция по безопасност на храните започва проверки в училищните столове и бюфети във връзка с началото на учебната година. Ще се следи дали наличните храни да отговарят на изискванията за безопасност и качество.



Първокласниците от Хасково и Димитровград ще получат подаръци за 15-ти септември
Всички първокласници в Хасково и Димитровград ще получат подаръци за първия учебен ден от местните власти. В областния град кметът Станислав Дечев раздава читанки. В Димитровград Иво Димов подарява книги с творби на Елин Пелин.


Само двайсетина украински деца ще учат в смолянски училища и детски градини
За близо 20 деца на украински бежанци има подадени заявления да постъпят в училища и детски градини в Смолян. Украинците, пребиваващи в областта, са около 400. Повечето от тях са настанени в две държавни почивни бази в Пампорово.


5-годишно дете се нуждае от средства за кохлиарен апарат
Събират дарения за 5-годишно дете от Хасково с увреден слух. Малкият Божидар Цветков има нужда от закупуване на външно тяло за кохлиарен апарат. Той е на стойност близо 14 хиляди лева. Родителите му не могат да осигурят нужните средства сами.


На работа - пожарникар, у дома - творец
Изложбата "Металопластика" на пожарникаря от Смолян Боян Симеонов беше открита днес в Атриума на Областна администрация.
Експозицията е част от проявите за Седмицата на пожарната безопасност.



Представиха книгата „Традиционни фолклорни хора от Хасковско“ – дар от поколенията
„Традиционни фолклорни хора от Хасковско“ – дар от поколенията. Така е озаглавена книгата, която издаде хореографа на ансамбъл „Китна Тракия“ Иван Иванов. Творбата бе представена в зала „Хасково“.


Стилян Сталев се класира пети на Балканиадата по джудо
Стилян Сталев остана на крачка от бронзовия медал на Балканиадата по джудо. Хасковлията се класира на пето място при кадетите.


"Арда" и "Хеброс" със служебни победи във втори кръг на областната група
Два мача от втори кръг на областната футболна група не се играха, заради не явяване на противник. По този начин дубълът на „Арда“ и „Хеброс“ записаха служебни победи.


Коментари

Гледайте също