Новини 23 September 2022

  • 23 September 2022
  • 3.5k Преглеждания

Обявиха частично бедствено положение заради мигранти в две общини на Хасковска област
Частично бедствено положение в общините Свиленград и Тополовград обяви областният управител на Хасково Минко Ангелов. Причината е засиления миграционен натиск по българо-турската граница.



Кадрова въртележка в екологията
От днес Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково е с нов директор. Той се казва Костадин Гешев и идва от екоинспекцията в Пазарджик. Досегашната шефка Наталия Пачеманова пък отива в Бургас.


Задържаха две непълнолетни момичета, след като откраднали кола на техен познат
Две непълнолетни момичета са задържани за кражба на автомобил, съобщават от полицията в Хасково. Те отмъкнали колата на 21-годишен мъж, на когото били на гости, след което катастрофирали.


Бетонен стълб падна върху дърво край пътя
Бетонен стълб се пречупи и падна върху дърво на промишления пазар в Хасково. Куриозът стана на тротоара на булевард „България“.


Децата в СУ "Св.Св.Кирил и Методий" в Смолян ще се радват на изцяло нова спортна площадка
Изцяло нова спортна площадка ще бъде изградена в двора на Средно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Смолян. Средствата в размер на близо 170 хиляди лева са отпуснати от Министерството на образованието по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища.



Районът около "Ерозия" отново се превърна в сметище
Районът около бившото предприятие „Ерозия“ в кв. "Република" отново се превърна в сметище. Боклуците се разстилат не само край пътя, а и на платното за движение. Минувачи разказаха, че деца от близката махала ежедневно изхвърляли отпадъците си с каруци.



Таксиметров автомобил пропадна на улица „Металург“ в Кърджали
Таксиметров автомобил пропадна в дупка на една от улиците на Кърджали. За щастие няма пострадали хора. Кадрите са от любителско видео, заснето от наши зрители.


Димитровград приема международна среща за "противоречивото наследство" на европейските градове
Димитровград ще бъде домакин на международна среща под надслов“ Противоречиво наследство в европейските градове“. В нея ще участват 28 експерти от Италия, Португалия, Румъния, Албания, Словения и Полша. Тя ще се проведе на 27 и 28 септември.


Хасково празнува Деня на независимостта
Хасково отбеляза 114 години от обявяването на Независимостта на България. Тържествената церемония се състоя на централния площад "Свобода".


Изложба с картини на Майстора откриха в Димитровград
Изложба с картини на Владимир Димитров-Майстора е пнодредена в ХГ „Петко Чурчулиев“ в Димитровград. Тя ще бъде отворена за посетители до края на месец октомври.


Гайдарите от Момчиловци отбелязаха достойно юбилея си с концерт
С юбилеен концерт Гайдарски състав "Момчиловци" отбеляза 20 години от създаването си. По повод годишнината Народно читалище "Светлина 1925" в село Момчиловци издаде и самостоятелен диск с изпълненията на гайдарите.



"Дунав" отстрани "Саяна Хасково" в турнира за Купа България
В мач с три гола и много провокации „Дунав“ победи „Саяна Хасково“ с 1:2. Така "драконите“ се класираха за 1/16-финалите в турнира за купата на страната.



Иван Бакърджиев ще участва в първи кръг на РП по автомобилизъм
Утре стартира републиканският шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут. Началото ще бъде дадено на "Писта София".


Алейна Мехмед е единствената представителка на България на Европейското първенство по бокс за девойки в Италия
Алейна Мехмед е единствената представителка на България на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки в Италия. Шампионатът е от 25 септември до 2-ри октомври. Младата надежда на кърджалийския клуб „Арда бокс“ се готви усилено за международния спортен форум в продължение на две години. Участието й е свързано със значителни средства, които са изцяло поети от клуба.


Коментари

Гледайте също