Новини 3 October 2022

  • 3 October 2022
  • 3.5k Преглеждания

ГЕРБ победи в Хасково, БСП се срина и е 5-та политическа сила
Коалиция ГЕРБ- СДС отново си върна Хасково. Партията на Бойко Борисов е първа политическа сила в региона. След тях се нарежда „Продължаваме промяната“. БСП преживя тотален крах като зае 5-та позиция. Другите големи губещи са „Демократична България“ и „Има такъв народ“, които не преминават границата от 4%, според вота на жителите на региона.



Кои ще са новите хасковски депутати?
Вече са ясни мандатите в 48-то народно събрание на партиите от Хасково, както и имената на новите депутати. Как хората в областта разпределиха осемте места, вижте в следващото видео.



"Продължаваме промяната" с първи коментар след вота
Ниската избирателна активност е причина за по-слабия резултат на тези избори. Това смятат от "Продължаваме промяната" в Хасково. На брифинг днес едниствено втората политическа сила в региона се осмели да коментира резултатите от вчерашния вот.



ГЕРБ-СДС печелят в Смолянска област, следват ги ДПС, "ПП" са трети по резултат
ГЕРБ-СДС печелят изборите в Смолянска област, това сочат резултатите при 100% обработени протоколи на СИК. За тях са гласували 26.84% от избирателите. ДПС е втора политическа сила в областта, само с около процент и половина разлика - 25.36%. На трето място е "Продължаваме промяната", четвърта е Коалиция "БСП за България".



Убедителна победа за ДПС в Кърджали с 48 974 гласа
69 940 са действителните гласове в област Kърджали при 100% обработени протоколи. Първа политическа сила отново е Движението за права и свободи. Партията бележи и ръст от 3% в сравнение с изборите от ноември миналата година


ДПС печели вота в чужбина, ПП е на второ място
Очаквано ДПС има най-много гласове извън страната. Движението е получило близо 32 % от вота зад граница. Над 22% от сънародниците ни в чужбина са гласували за "Продължаваме промяната".


73-годишен мъж от Хасково организира избори вече 40 години
73-годишен мъж от Хасково е председател на секционни избирателни комисии повече от 40 години. Ради Делчев е помагал при избори през комунизма, по време на прехода и досега. Какво мотивира ветеранът? Вижте!


Смолянчани са скептични за съставянето на правителство
Ден след изборите жителите на Смолян са скептични относно съставянето на правителство и стабилно управление. Вижте какво споделиха смолянчани пред екипа ни


КНСБ в готовност за протест, организацията в Кърджали ще го подкрепи
КНСБ се готви за протест в защита на доходите на населението. Това съобщиха от синдикалната организация в Кърджали. Местната структура е готова да се включи активно в недоволството.


Унгарската цигуларка Луца Кезди закри програмата на "Haskovo jazz"
Цигулар номер едно на Унгария закри програмата на „Haskovo jazz“. Луца Кезди бе специален гост в последния ден на фестивала, който по традиция се състоя в хасковския театър „Иван Димов“.



Хор "Орфей" отбеляза 45-години от създаването си с празничен концерт
Хор „Орфей“ препълни залата на хасковския театър „Иван Димов“. По повод 45 години от създаването си детския състав изнесе празничен концерт под надслов “С песните на поколенията“.


Над 300 състезатели се включиха в турнир по лека атлетика в Хасково
В истински спортен празник се превърна поредното издание на турнира по лека атлетика в Хасково. В състезанието се включиха възпитаници на 10 отбора.


"Саяна Хасково" посреща "Загорец"
Междинният 10-ти кръг от шампионата на Трета Югоизточна лига ще се проведе утре. Двубоите са от 16:00 часа.


Хасково отново бе домакин на "ЕКО 24 часа на България"
Над 200 пилоти от 13 държави стартираха в поредното издание на състезанието „ЕКО 24 часа на България“. Надпреварата се проведе на картинг пистата в Хасково.


Коментари

Гледайте също