Новини 4 October 2022

  • 4 October 2022
  • 3.3k Преглеждания

Увеличението на такса смет за 2020 г. в Хасково е незаконно
Таксата за битови отпадъци за 2020 година в община Хасково е незаконна. Това постанови Върховният административен съд, който потвърди решението на хасковския административен съд.



Кметът на Димитровград защитава общински път от 40-тонен камион
Тежки камиони минават ежедневно по моста на околовръстния път в Димитровград и всеки момент съоръжението може да рухне. Затова сигнализира кметът на общината Иво Димов. Градоначалникът е поставил ограничителен знак, въпреки това превозните средства не спират да се движат по пътя.


3 хасковски села са на режим на водата заради пресъхнали водоизточници
3 села в Област Хасково преминават на режим на водата заради пресъхване на водоизточници. Жителите на Славяново и Елена повече от 10 дни са без вода. Единственото място, от което могат да черпят от живителната течност са кладенците. Проблем има и в Конуш.


Хаос на бариерата на паркинга до комплекс "21 век" в Хасково.
Хаос на бариерата на паркинга до комплекс "21 век" в Хасково. От вчера съоръжението работи в тестови режим. Днес много от хасковлии изпитваха затруднение при влизането и излизането в обособеното място.



Платеното паркиране в Смолян ще се въвежда поетапно
Зоните за платено паркиране в Смолян ще се въвеждат поетапно, съобщи заместник-кметът инж. Мариана Цекова. Очаква се първият участък да бъде на улица „Арх. Петър Петров", зад сградата на Общината. Целта е да се облекчи трафикът в района на административния център.



Ремонтират път за 5 млн. лева в Димитровград
Предвижда се ремонт на общинския път между селата Радиево, Голямо и Малко Асеново в община Димитровград. Това съобщи на брифинг днес кметът Иво Димов. Договорът с Министерството на регионалното развитие и благоустройството предстои да бъде подписан до дни.


Оставиха за постоянно в ареста 24-годишен турски гражданин, обявен за международно издирване.
Оставиха за постоянно в ареста 24-годишен турски гражданин, обявен за международно издирване. Според обвинението той е участвал в организирана престъпна група.


Община Хасково приема заявления за включване в проект "Топъл обяд"
Община Хасково приема заявления за включване на нуждаещи се в проект „Топъл обяд“. Тази година право на безплатно хранене ще имат повече потребители в сравнение с 2021-ва. От местната администрация съобщиха, че има огромен интерес към програмата.



Смолянско училище само ремонтира столовата си, иска да привлече повече деца да се хранят в нея
Смолянското училище "Св.Св. Кирил и Методий" направи основен ремонт на столовата със собствени средства. Така от ръководството на учебното заведение искат да привлекат повече деца да се хранят там.


Полезното въздействие на конната езда в Кирково...
Кирково е единственото място в област Кърджали, където се предлага конна езда с терапевтично въздействие или т.нар. хипотерапия. Най-често базата се посещава от деца със здравословни проблеми.


С концерт откриват Есенните музикални дни в Димитровград
Започват Есенните музикални дни в Димитровград. Те стартират днес с концерт на централната градска алея и ще продължат до 17 ноември.


"Саяна Хасково" и "Загорец" не се победиха
„Саяна Хасково“ се изправи срещу „Загорец“ в мач от първенството на Трета Югоизточна лига. Дербито се игра в Хасково.


Юношите на "Арда" с категоричен успех над "Бригада"
Юношите на „Арда“ продължават напред в турнира за купата на страната. Тимът се наложи над „Бригада“ (Димитровград) с 4:1.


Ергюнал Сабри отново е републикански шампион при мъжете
Най-успешният боксьор на Кърджали Ергюнал Сабри отново е шампион на страната. На финала на Републиканското първенство за мъже той се наложи убедително над Дарислав Василев.


Коментари

Гледайте също