Новини 05 2022

  • 5 October 2022
  • 1,254 Преглеждания

Община Хасково ще приспадне надплатените суми за такса смет на хората
След решението на Върховния административен съд, че таксата за смет в община Хасково е незаконна, местната администрация трябва по служебен път да върне парите на хората. Това заявиха на пресконференция днес от местната структура на БСП. Кметът Станислав Дечев отговори, че общината вече подготвя докладната, с която да бъде решен този казус. Всички ощетени ще бъдат компенсирани.



Област Хасково се стопи с 34 673-ма души за 10 години
С 34 673 души е намаляло населението в област Хасково за последните 10 години. Това съобщиха днес от Териториалното статистическо бюро. Продължава негативната тенденция на застаряване на населението.


За 10 години населението на област Кърджали е намаляло с над 11 600 души, 9 села са били обезлюдени
С малко над 11 600 души пък е намаляло населението на Област Кърджали. Това показват данните от направеното през миналата година преброяване. Девет са обезлюдените села в региона.


Омбудсманът призова КЕВР да не увеличава цената на водата в Хасково
Омбудсманът Диана Ковачева е против предвиденото увеличение на водата в Хасково с 35%. В позицията си тя посочва, че новата цена от 5 лв. и 60 ст. за кубик е на прага на социалната поносимост.


Водата в Смолянско скочи на 3.71 лева за кубик
С повече от един лев поскъпна цената на водата в Смолян и областта. От 1 октомври вече ще се плаща по 3 лева и 71 стотинки за кубик. Новата цена е утвърдена с решение на Комисията за енергийно и водно регулиране.


В община Девин са стопирани проекти за саниране, заради високи цени
Санирането на общо 11 сгради в Девин е стопирано, заради високите цени на строителните материали. Проектите са още от 2020-та година, но на практика не могат да се реализират.



Намериха незаконно отсечени дърва за огрев в къща в с. Книжовник
Съставиха акт за незаконно придобити дърва за огрев. Проверката е била осъществена в къща в село Книжовник.


БЧК с отличие за Жана Чакърова и дългогодишната й червенокръстска дейност в Кърджали
Дългогодишният директор на Българския червен кръст в Кърджали Жана Чакърова получи почетен плакет и грамота от Националния съвет на организацията. Отличията са за добрата й управленска дейност и работата с доброволците, институциите и общностите.


Юношите на "Локомотив" (Пд) сразиха "Арда" с 0:7
Юношите на „Арда“ посрещнаха връстниците си от „Локомотив“ (Пловдив) на стадион „Хасково“. Двубоят бе от турнира за купата на БФС.


Вили Вуцов стана треньор на "Крумовград"
Велислав Вуцов е новия старши треньор на „Крумовград“. Вуцов замени на поста Диамантис Вавалис.



Коментари

Гледайте също