Новини 6 October 2022

  • 6 October 2022
  • 3.3k Преглеждания

Илияна Йотова: Тревожно е, че БСП падна на 9%, достойно е да се подаде оставка
Като „тревожни“ - така вицепрезидентът Илияна Йотова определи резултатите на БСП от изборите на 2-и октомври. Според нея лидерът на партията Корнелия Нинова трябва да подаде оставка.



Четири мандата за ДПС и един за „Български възход“ от област Кърджали
Окончателно: четирима народни представители от ДПС и един от „Български възход“ ще влязат в новия парламент от област Кърджали. Последният печели депутатско място с едва 654 гласа.


Окончателно: ДПС печели два мандата в Смолянска област
Двама депутати от Смолянска област ще има Движението за права и свободи в 48-то Народно събрание. Това стана ясно от решението на ЦИК за разпределението на мандатите.


Министърът на отбраната и вицепрезидентът бяха гости на празника на Свиленград
Тържествена заря-проверка бе кулминацията на празничната програма за Деня на Свиленград – 5 октомври. Военният ритуал се състоя на централния площад пред сградата на общината. Церемонията е по повод 110-годишнината от началото на Балканската война и Освобождението на Свиленград.


Откриха мъртво куче в центъра на Хасково
За отровено бездомно куче в центъра на Хасково сигнализираха зрители на еТВ. За животното са се грижели собствениците на магазините до зеленчуковия пазар. По думите им кучето било добродушно и не е проявявало агресия.


Отложиха делото срещу турския полковник Мустафа Левент Гьокташ
Отложиха делото за екстрадиция на турския полковник Мустафа Левент Гьокташ, обвинен в убийството на писател. Тричленният съдебен състав на Окръжен съд - Хасково реши, че са необходими още доказателства от страна на турската държава, които да обосновават искането за екстрадиция. Съдът поиска още гаранции, че ще бъдат спазени правата на задържания, ако бъде привлечен като обвиняем в наказателното производство.


158 пожара са регитрирани за месец в Хасковска област
158 пожара са погасени през месец септември в област Хасково. От началото на годината в региона са регистрирани 2 жертви.



Поне още година ще се копае в Смолян заради водния цикъл
Двойно повече улици ще бъдат разкопани при изпълнението на втората част от проекта за водния цикъл в Смолян. Това прогнозира управителят на "ВиК" инж. Румяна Янчевска. Проектът трябва да приключи до края на следващата година.



174 военни паметника попаднаха в областния регистър на Хасково
15 военни паметника отпаднаха от областния регистър на Хасково. Решението бе взето по време на заседание в държавната администрация. Причината е, че не отговарят на нужните критерии.


Община Харманли получи „Изворът на Белоногата“
Окончателно община Харманли получи „Изворът на Белоногата“. Информацията бе оповестена на сайта на Министерството на Културата.


Кърджали посрещна Алейна Мехмед - бронзовата медалистка от Европейското първенство по бокс за девойки
Бронзовата медалистка от Европейското първенство по бокс за юноши и девойки Алейна Мехмед бе посрещната с бурни аплодисменти от своите съотборници в Кърджали. Пред еТВ тя сподели, че е доволна от дебютното си представяне на шампионата на стария континент.


Ивелина Илиева ще участва на СП по джудо в Узбекистан
Ивелина Илиева ще участва на световното първенство по джудо за мъже и жени в Ташкент. Хасковлийката ще се сбори в категория до 57 кг.


Коментари

Гледайте също