Новини 7 October 2022

  • 7 October 2022
  • 3.7k Преглеждания

Пожар пламна в гробищата на село Войводово
Близо 200 декара сухи треви и храсти изгоряха в гробищата на хасковското село Войводово. Огнената стихия бе овладяна преди да стигне до къщите. Няма пострадали хора.



След като съдът отмени таксата за смет в Хасково за 2020 г., пада налога и за 2021 г.
Таксата за битови отпадъци за 2021 г. в община Хасково също е незаконна. Това постанови Върховният административен съд, който потвърди решението на Хасковския адиминстративен съд. Решението е окончателно.


Голяма част от пенсионерите в Хасково не са доволни от последното преизчисление
Започна изплащането на първите пенсии след увеличението им от началото на месеца. Тази сутрин се образува опашка от чакащи пред пощата в Хасково. Доволни ли са хората след направените преизчисления, вижте в репортажа.


Домашно куче умъртви други две кучета в Хасково
Домашно куче от породата Акита ину нападна и уби други две четериноги в Хасково. Инцидентът се случи в парк „Ямача“.


Архитектурен пленер преобразява книжния базар в Хасково
Архитектурен пленер преобразява книжния базар в Хасково. Организатори на събитието са община Хасково и Камарата и Съюза на архитектите в Хасково. Пленерът има за цел да представи най-добрите архитектурни идеи и пространствени визии за реализиране на Арт зона в пешеходния център на града с акцент върху иновациите в дизайна и устойчивата архитектура.


Трудотерапия за хора със специфични потребности
Арт ателие, в което работят хора със специфични потребности, посети социални домове в Кърджали. Целта бе да се покаже, че трудовата заетост има положително влияние над уязвимите групи хора.


По време на екофестивал в Кърджали демонстрираха как да реагираме при бедствия
За десети пореден път община Кърджали е домакин на Европейския еко фестивал „Зелена вълна – 21 век“. Програмата включва изнасяне на лекции и прожектиране на филми на екотематика. Най-атрактивната част е обучението за защита при бедствия.


Съюзът на родопските хотелиери ще обучава предприемачи в сферата на туризма
От Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори в Смолян започват серия от семинари, обучения и консултации за предприемачи в
сферата на туризма. Начинанието ще се реализира съвместно с Федерацията на хотелиерите в Гърция, Университетът на Македония в Солун и Сдружението на хотелиерите в Сандански.



Читалище „Балкански просветител“ откри учебната година с музика, песни и танци
Едно от най-старите и дейни читалища в община Смолян „Балкански
просветител“ откри новата учебна година. Възпитаниците на школите
поднесоха на гостите си много изненади за „Деня на поезията и музиката“.



Сдружение "Съюз на пенсионерите" навърши 10 години
10 години от основаването си чества днес Сдружение „Съюз на пенсионерите“ в Хасково. Тържеството бе в театър „Иван Димов“.


Обявиха конкурс по повод Деня на народните будители
Обявиха началото на националния конкурс „Народните будители и аз“ в Хасково. В него могат да участват деца и младежи от 5-ти до 12-ти клас. Организатор е Младежкия център към общината.



БК "Хасково" е домакин на 4 двубоя от първи кръг на първенството
Баскетболният шампионат в зона „Юг“ на „А“ група стартира този уикенд. Хасково е домакин на срещите от първи кръг.



Фен клуб “Непримиримите-Синьо Хасково” организира благотворителна инициатива в подкрепа на 5-годишния Божидар Цветков. Детето е с диагноза двустранна невросензорна загуба на слуха. Божидар има поставен кохлеарен имплант, но семейството му се нуждае от помощ при закупуването на външно тяло на импланта. От фен клуба на "Левски" в Хасково организират благотворителен мач срещу фен клуб “Сините -Сопот”. Двубоят е на
15-ти октомври от 14:00 часа на спортна площадка “Авеню”. На мястото ще бъде поставена кутия за дарения.


"Саяна Хасково" с лесна задача в 11-ти кръг
„Саяна Хасково“ с гостуване през уикенда. „Червено-белите“ ще играят с новака „Сливен“.


Коментари

Гледайте също