Новини 22 November 2022

  • 22 November 2022
  • 3.7k Преглеждания

В Басейнова дирекция - Хасково не приемат заявления за регистрация на кладенци
Седмица преди изтичане срока за регистрация на кладенците, жители на Хасково се оплакват, че не могат да открият служителите на Басейнова дирекция в областния град. Офисите в Хасково непрекъснато били заключени. Хората са притеснени, защото не знаят къде и как да регистрират съоръженията си.



Нинова: Шокираща е разделителната линия между президента и партиите
„Шокираща е разделителната линия между президента и партиите“. Това каза в Хасково лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе на посещение в областта за поредица срещи – дискусии по важни теми. Лидерът на Столетницата допълни, че най-голям шанс за редовно правителство има с третия мандат, но Румен Радев не бива да бави процеса.


Недекларирана валута за над 635 000 лева откриха на турската граница
Недекларирана валута за над 635 000 лева откриха на граничен пункт Капитан Андреево. Тя е намерена при проверка на лек автомобил, излизащ от страната. Задържан е шведски гражданин.



Улица “Юмер Лютви“ в Кърджали е с множество дупки и стичащи се по нея отпадни води
Една от най-натоварените улици в Кърджали е в изключително лошо състояние. Освен че, е осеяна с дупки, от дълго време по нея се изливат и отпадни води.


Жителите на Смилян се радват на три улици с изцяло нов асфалт
В най-голямото село на община Смолян - Смилян три улици са с изцяло нов асфалт. Още една пътна отсечка се изгражда наново, като се укрепва с подпорни стени. От общината продължават с асфалтирането на улици и в другите населени места.



С над 600 000 лева ремонтират филиала на ДГ "Иглика" в Хасково
Започна ремонтът на филиала на ДГ „Иглика“ в Хасково. Средствата са по проект на Община Хасково по програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, градини и училища“ (2020-2022 г.).


Анонимен дарител дава надежда за строежа на църквата "Св. Иван Рилски"
Анонимен дарител даде нова надежда за изграждането на църквата „Св. Иван Рилски“ в Хасково. Строителството продължава вече четвърт век , а кампанията по набиране на средства бе подновявана няколко пъти. Сега инициативата е изцяло гражданска и се очаква становище на конструктор какво е състоянието на изграденото към момента.


Стартира инициативата "Рисувам коледна песен"
Младежкия център в Хасково приема творби за изложбата “Рисувам коледна песен“. Тя е част от Националния фестивал на коледната и новогодишната песен, който ще се проведе от 16 до 18 декември.


Фолклорен ансамбъл "Родопа" подготвя мегапродукцията "Изтървани ритми"
Фолклорен ансамбъл „Родопа" усилено работи върху нов спектакъл - трилогията „Изтървани ритми". Премиерата на първата част, наречена „Изтървани ноти", ще бъде на 30 ноември в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов" в Смолян.


Кърджалийката Радостина Лулова се завърна със сребро и бронз от Световното първенство по екипировъчен трибой
Радостина Лулова от Кърджали се завърна със сребърен и бронзов медал от Световното първенство по екипировъчен трибой. В генералното класиране тя остана на крачка от призовата тройка. Повече за успехите й в този силов спорт, вижте във видеото.


Успешен сезон за АМК "Хасково"
За втора поредна година пилотите на Автомото клуб „Хасково“ окупираха челните позиции в клас RC 4 на серия „Спорт“. Илия Вачев спечели титлата на шампионата на затворен маршрут. Иван Бакърджиев завърши годината на второ място.


Подготвиха зала "Дружба" за републиканското първенство по вдигане на тежести
След по-малко от 24 часа започват финалите на държавното първенство по вдигане на тежести. Шампионатът продължава до неделя. Очаква се в зала "Дружба" да пристигнат националния треньор Иван Иванов и представители на Българската федерация по вдигане на тежести.


Коментари

Гледайте също