Новини 11 January 2023

  • 11 January 2023
  • 3k Преглеждания

Инвеститори от Саудитска Арабия проявяват интерес към бившето летище "Узунджово"
Министърът на икономиката Никола Стоянов е представил на Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия проект за карго летище край Хасково. Очаква се двете държави да подпишат и меморандум в сферата на икономиката за насърчаване на повече съвместни проекти. Кметът на Хасково Станислав Дечев бе категоричен, че подобна инвестиция ще бъде от изключително значение за развитието на региона.



Общинският съвет в Свиленград забрани достъпа на тежки камиони в квартал „Капитан Петко Войвода
Общинският съвет в Свиленград забрани достъпа на тежки камиони в квартал „Капитан Петко Войвода“. Решението на местния парламент е по искане на граждани. То обаче спря работата на Митническо бюро Свиленград. Повече за проблема, вижте сега.


ТЕЦ Марица 3 в Димитровград се включва в националния протест в защита на въглищната енергетика
Решението за намаляване на въглеродните емисии с 40% застрашава съдбата на десетки хиляди българи. Това заяви председателят на управителния съвет на ТЕЦ Марица 3 в Димитровград Юлиян Семерджиев. Той съобщи, че служители от електроцентралата ще вземат участие в организирания от КНСБ и Подкрепа протест, който ще се състои утре пред Народното събрание в София.



Оставиха за постоянно в ареста турски гражданин, обвинен в трафик на кокаин
Оставиха за постоянно в ареста турски гражданин, обвинен в опит за пренасяне на повече от един килограм кокаин през границата. 26-годишният мъж бе задържан на „Капитан Андреево“ в неделя.


40-годишен мъж загина при катастрофа на пътя Кърджали - Момчилград
40 – годишен шофьор загина след удар в билборд на пътя между Кърджали и Момчилград. По първоначални данни мъжът е загубил контрол над превозното средство.


Издирват двама мъже, задигнали чекмедже с пари от куриерска фирма
Откраднаха метално чекмедже с пари от куриерска фирма в Хасково. Кражбата е станала около 2 часа след полунощ. Издирват се двамата извършители.



77-годишна жена от Чепеларе е в неизвестност от понеделник, издирват я десетки
Трети ден продължава акцията по издирването на 77-годишната Елена Паскова от Чепеларе. В търсенето на жената днес се включиха над 70 души, сред които полицаи, пожарникари, планински спасители, горски служители и доброволци.


Скок на случаите на остри респираторни заболявания в Смолянско
Повишават се случаите на остри респираторни заболявания в Смолянска област. Грип обаче все още не е констатиран. От Регионалната здравна инспекция призовават хората да не се събират в големи групи и да се предпазват.


Отличиха наградените в конкурса "Хасково - светла коледна приказка"
Носителят на голямата награда на журито във фотоконкурса „Хасково-светла коледна приказка“ е Николай Попниколаев. Наградата на Кмета на Община Хасково пък спечели Кирил Пенев за панорамна снимка на града. Отличията бяха връчедни днес


Второкласничка прочете над 500 книги за година и бе отличена от хасковската библиотека
Второкласничката Виктория Байрактарова е прочела над 500 книги през миналата година. Днес тя получи наградата за най-активен читател в хасковската библиотека.Отличени бяха още 6-ма малчугани.


Обявиха Националния конкурс „Завещано от Апостола“
Обявиха Националния конкурс „Завещано от Апостола“ в Хасково. Той се организира традиционно по повод гибелта на Васил Левски. Крайният срок за участие в него е 12 февруари.



Кристиян Желев е MVP на 12 кръг
Нов успех за младия баскетболист на „Хасково“ Кристиян Желев. Тийнейджърът е най-полезен играч в 12-ти кръг от първенството на зона „ЮГ“ в „А“ група.


“Родопа” ще изиграе 4 контроли по време на зимната си подготовка
“Родопа” ще стартира подготовката си по-късно от първоначално обявеното. Смолянчани ще се съберат за първа тренировка на 16 януари.



Авто-мото ретро клуб в Кърджали настоява за възстановяване на картинг пистата
Нефункциониращата от четвърт век картинг писта в Кърджали може отново да заработи. От местния Авто-мото ретро клуб са подели инициатива за възстановяването й.



Коментари

Гледайте също