Новини 24 January 2023

  • 24 January 2023
  • 3.5k Преглеждания

С около 400 лв са нараснали разходите за издръжка на 3-членно семейство за година
С около 400 лв. са нараснали разходите за издръжка на 3-членно семейство за година. Това сочат данните на КНСБ от последното им проучване. Малко над 2400 лв. са необходими на двама родители с дете до 14 години, за да си покриват елементарните ежедневни нужди.



Служителите на "Български пощи" настояват за увеличение на заплатите с 25%
За увеличение на заплатите с 25% и допълнителни ваучери за храна настояват работещите в „Български пощи“. Ако исканията им не бъдат изпълнени, хората са готови на ефективни протести. Служителите от хасковския клон също се присъединяват към недоволството на колегите си.


Учителите се готвят за стачки, ако заплатите им не бъдат увеличени
Синдикат „Образование“ също ще отстоява категорично увеличението на учителските работни заплати да бъде заложено в проектобюджета за 2023 г. , тъй като инфлацията е намалила покупателната способност на възнагражденията. От конфедерацията изразяват стачна готовност, ако това не се случи.


Има ли шанс да падне цената на водата в Смолян?
Новата цена на водата в Смолян да не се прилага. Това препоръчва с писмо до ВиК оператора омбудсманът Диана Ковачева. Според нея увеличението е драстично и се случва два пъти в рамките на няколко месеца. От 1 януари смолянчани трябва да плащат за 1 кубик вода 4 лв. и 62 стотинки.


Задържаха контрабанден тютюн за наргиле на "Капитан Андреево"
Близо 130 кг контрабанден тютюн за наргиле задържаха митническите служители на граничен пункт "Капитан Андреево". Стоката е открита в различни части на лек автомобил с босненска регистрация. На шофьора е съставен акт.


БАБХ изпусна възможност да обжалва по казуса с "Евролаб"
Заради неплатена такса Агенцията по храните изгуби възможността да обжалва на по-горна съдебна инстанция казуса с "Евролаб". Институцията не е внесла в срок дължимата държавна такса за касационно обжалване по решение на Административен съд София, което касае наетите от частната фирма помещения на ГП „Капитан Андреево“.


Около 25% от сградите в Момчилград кандидатстват по програмата за саниране
Сериозен интерес предизвика сред жителите на Момчилград новата програма за саниране. Близо 25% от всички, които имат право да кандидатстват, вече са го направили.


Лесопарк „Момчил юнак“ ще бъде обновен до няколко месеца
До няколко месеца лесопарк „Момчил юнак“ ще бъде с напълно нова визия. Той е едно от емблематичните места на Момчилград . През пролетта ще стартират ремонтни дейности, които имат за цел да го обновят и да го направят притегателно място за жителите и гостите на града.


Приемат заявления за мартенския базар до 27 януари
Община Хасково вече приема заявления за мартенския базар Тази година той ще се проведе от 8 февруари до 8 март. Правилата за участие в него са публикувани в сайта на общината.


Ганайски футболист е на проби в "Арда"
Александър Тунчев наблюдава нов централен нападател по време на лагера на „Арда“ в Турция. Проби с тима от българския елит кара Исак Агиеманг.


Над 800 участници се включиха в Ученическите игри в община Смолян
Природо-математическата гимназия е големия победител в общинските ученически игри по тенис на маса в Смолян. Възпитаниците на гимназията триумфираха в две възрастови групи. Състезанието се проведе в Спортна зала "Величко Чолаков".


Коментари

Гледайте също