Новини 26 January 2023

  • 26 January 2023
  • 3.4k Преглеждания

Обявиха грипна ваканция в общините Хасково и Димитровград
Учениците от Хасково и Димитровград излизат в грипна ваканция. Кметовете на двете общини обявиха за неучебни 30 и 31-и януари, като идеята им е дните да се слеят с междусрочната ваканция, която е от 1-и до 5-и февруари. Така децата ще почиват цяла седмица.



Районната прокуратура в Хасково ще обжалва глобата, постановена на собственика на кучето, което едва не уби дете
Районната прокуратура в Хасково ще обжалва решението на съда, с което се налага 2 000 глоба на собственика на кучето, което едва не уби 10-годишно дете в село Въгларово. Семейството на пострадалото момче иска да предяви граждански иск срещу Анастас Караиванов. Хората настояват мъжът да получи ефективна присъда.


Планират подмяна на уличното осветление във всички населени места в община Димитровград
Община Димитровград ще кандидатства за финансиране, с което да се подмени уличното осветление във всички населени места. Модернизацията ще бъде за над 1 милион лева.


Пореден скандал на общинската сесия в Димитровград
Както винаги сесията на Общинския съвет в Димитровград не мина без скандал. Днес се наложи прекъсване на заседанието.


Работодателите подават информация в НАП и за изплатени необлагаеми доходи на физически лица
Работодателите, които са изплатили определени необлагаеми доходи на физически лица по трудови правоотношения през миналата година, трябва да ги обявят пред НАП заедно с информацията за платените през същата година облагаеми доходи. Срокът е 28 февруари.


Посланикът на Полша откри фотоизложба в Хасково
Посланикът на Република Полша д-р Матей Шимански откри фотоизложба в Хасково. Тя е озаглавена “Птиците на България през очите на един поляк“. Негово превъзходителство бе посрещнат от кмета Станислав Дечев.



Ученици наблюдаваха истински съдебен процес в смолянския Районен съд
Единайсетокласници от Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Смолян влязоха в съдебната палата, за да наблюдават истинско дело. Изнесеният урок е част от интегрираното им обучение по няколко предмета.



Шофьорска книжка на 100 години показаха в хасковския музей
100-годишна шофьорска книжка показаха в Регионалния исторически музей в Хасково. Тя е собственост на Гарабет Барасатиян. Повече за интересния документ вижте в репортажа.


Виктория Бешлийска представи втората си книга "Сърце" пред хасковската публика
Една от най-известните български писателки Виктория Бешлийска представи втората си книга „Сърце“ в Хасково. Авторката се срещна с почитатели в регионална библиотека „Христо Смирненски“.


"Арда" разби деветия в турското елитно първенство
„Арда“ стартира с победа контролите си в Турция. Тимът на Александър Тунчев срази „Аланияспор“ с 4:0.


Коментари

Гледайте също