Новини 27 January 2023

  • 27 January 2023
  • 3.7k Преглеждания

Нов общински съветник положи клетва в Хасково
Евгени Христов от "Демократична България" положи клетва като общински съветник на Хасково. Бекир Раиф от ДПС се отказа. Днес се проведе първото за годината заседание на местния парламент. Дневният ред включваше 30 точки.



Увеличиха еднократната финансова помощ в Хасково
Съветниците решиха еднократната финансова помощ за нуждаещи се в община Хасково да е в размер от 500 до 5 000 лв. Това стана с приемане на нов Правилник за реда, начина и условията за предоставяне на еднократни финансови помощи в полза на граждани на общината.


6 общини в Хасковска област обявиха 30 и 31 януари за неучебни
6 от 11-те община в Хасковска област обявиха 30 и 31 януари за неучебни дни, заради високата заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания. Това съобщиха в ранния следобед от РУО – Хасково. Два дни ваканция ще има в Хасково, Димитровград, Харманли, Любимец, Тополовград и Стамболово.



В Хасково шофьори на скъпи коли чупят бариери, за да не плащат за престой на паркинг
Поредни вандалски прояви на шофьори засне системата за видеонаблюдение на един от големите централни паркинги в Хасково. В опит да избегнат плащане водачите минават през спуснатите бариери. Извършителите се издирват.


Два автомобила се сблъскаха в Хасково
Без пострадали се размина катастрофа между два автомобила в Хасково. Пътният инцидент стана на булевард „Съединение“.


Хасковският Окръжен съд остави в ареста 35-годишен мъж, издирван за интернет измами в Германия
Хасковският Окръжен съд остави в ареста 35-годишния Сонер Гьоктекин. Мъжът се издирва от Германия с Европейска заповед за арест. Според властите той е извършвал измами в Интернет.


За първи път от над 30 години военни положиха клетва в Хасково
47 военнослужещи положиха клетва в центъра на Хасково. Те ще станат част от гарнизоните в 4 града. Подобна тържествена церемония в Хасково не се е провеждала от 37 години. На нея присъстваха кметът Станислав Дечев и заместник-областният управител Мартин Узунов.


Отново запушена шахта предизвика недоволството на жителите на блок 42 в хасковския кв."Орфей"
Жителите на блок 42 в кв. „Орфей“ отново се оплакват от запушена шахта и неприятна миризма. Хората недоволстват заради липсата на вода в апартаментите и пропадането на сградата и пътя пред нея. Днес екип на ВиК беше изпратен на мястото.


По-голям интерес към декларирането на доходите тази година в Хасково
По-голям е интересът към декларирането на доходите в офиса на НАП в Хасково в сравнение с миналата година. 740 са подадените годишни данъчни декларации до днес. Към същата дата на миналата година те са били близо 500.


40 см. е снежната покривка в Смолян, хората недоволстват от непочистени улици
До 40 см достигна снежната покрива в Смолянска област. Снощи заради обилния снеговалеж няколко населени места в региона останаха за чaсове без електричество. Тази сутрин обстановката се нормализира. Няма въведени ограничения за движение на автомобили по проходите. В областния град обаче много хора негодуваха заради непочистените пешеходни алеи.


ПГТТ ще се преобрази в Център за високи постижения в професионалното образование
Професионалната гимназия по техника и технологии е единствената в Смолянска област, избрана от МОН да получи статут на Център за високи постижения в областта на професионалното образование и обучение. Гимназията ще се модернизира със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост.


Наградиха най-добрите спортисти и треньори на Димитровград за 2022 година
Георги Иванов и Александър Вакрилов са най-добрите спортисти на Димитровград за 2022 година. Двамата спечелиха класацията в отделните възрастови групи. Церемонията по награждаване се проведе в спортна зала „Младост“.


"Арда" привлече Шано Бакулда
„Арда“ привлече бивш съотборник на звездата на световния футбол Килиан Мбапе. Екипът на кърджалийския клуб облече Шано Бакулда.



"Димитровград" приема "розите" от Казанлък в приятелска среща
През уикенда „Димитровград“ ще играе поредната си контрола. Проверката е срещу „Розова долина“.


Коментари

Гледайте също