Новини 30 January 2023

  • 30 January 2023
  • 3.7k Преглеждания

Жестоко убийство в смолянското село Чокманово, извършителят е задържан
С убийство завърши пиянски запой в смолянското село Чокманово. Задържан по случая е 49-годишният Слави Койчев. Той е направил пълни самопризнания. Предстои от прокуратурата да поискат налагането на постоянна мярка „задържане под стража“.



Пиян шофьор падна с колата си в коритото на реката в Хасково
Лек автомобил се обърна по таван в коритото на реката на бул. “Илинден” в Хасково. Тестът с дрегер е показал, че водачът е бил с 2,33 промила алкохол в издишания въздух.


29-годишен мъж е задържан за палеж на две коли в Хасково
29-годишен мъж е задържан за палеж на две коли в Хасково. Заподозреният е стар познайник на полицията.


Намаляват болните от грип и ОРЗ в Област Хасково
Намаляват заболелите от грип в Област Хасково. През изминалата седмица здравните власти са регистрирали 171-ин болни на 10 000 души. За предходния период този брой бе значително по-голям.


Три писма са изпратени до Министерството на младежта и спорта заради казуса със залата в Кърджали
Старата зала „Арпезос“ в Кърджали е пред разпадане, а нова така и не се построи, въпреки че бе обещано. Проблемът със спортната база в родопския град продължава с години. Ще получат ли голяма част от състезателите своя нов дом или ще бъдат вложени средства за ремонт на старата зала? По темата работиха кореспондентите ни.


Община Хасково предвижда ремонт на всички детски площадки
Всички 84 детски площадки на територията на Община Хасково ще бъдат ремонтирани. За целта от местната администрация са обявили обществена поръчка за 250 000 лв. Огледи на експерти са показали, че голяма част от съоръженията имат нужда от обновяване, за да отговарят на изискванията.


Инвестиционна програма за около един милион лева е подготвила болницата в Смолян
Ремонти на няколко отделения предвижда за тази година Многопрофилната болница за активно лечение в Смолян. Инвестиционната програма е за около един милион лева. Част от тях се осигуряват от Министерството на здравеопазването.


8 пощенски станции в Хасковска област приемат годишни данъчни декларации
Осем пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица. Двама души вече са подали документи по този начин.


Музиканти от Държавния симфоничен оркестър в Анталия изнесоха концерт в Хасково
Артисти от Държавния симфоничен оркестър в Анталия излязоха на хасковска сцена за първи път. В театър „Иван Димов“ ценителите на класическата музика успяха да се насладят на уникален камерен концерт.


Обучават 15 младежи за лицензирани екскурзоводи
СУ “Петко Рачов Славейков“ в Кърджали даде началото на проект, който ще обучава младежи за екскурзоводи. Идеята е част от тях да запълнят липсата на кадри в района.


Организират четене на приказки за учениците от 1 до 3 февруари
Четене на приказки за ученици по време на междусрочната ваканция са организирали от детския отдел на хасковската библиотека “Христо Смирненски“. Инициативата е под надслов“ Часът на вкусните приказки“.


Меган Панчева спечели републиканска титла след 4 победи
Меган Панчева спечели републиканската титла в категория до 55 килограма на Държавното първенство по борба за девойки. На финала състезателката на хасковския клуб „Ангел войвода“ се наложи над представителка на Бургас.


Божидар и Ирен отново шампиони на България
Божидар и Ирен Саръбоюкови с поредни републикански титли. Божидар спечели златото на националния шампионат за мъже в дисциплината скок дължина. При жените Ирен Саръбоюкова триумфира на висок скок. В същата дисциплина Стела Гешева се класира на трето място.


"Димитровград" загуби от "Розова долина" в контролна среща
„Димитровград“ загуби от „Розова долина“. Казанлъчани спечелиха контролата с 1:4.


"Асти '91" остана на крачка от медалите в турнира за хандбалната Купа България за момчета до 14 години
„Локомотив“ – Горна Оряховица спечели хандбалната Купа България при момчетата до 14 години. На финала „железничарите“ победиха „Чардафон“ – Габрово.



Коментари

Гледайте също