Новини 31 January 2023

  • 31 January 2023
  • 3.5k Преглеждания

Минко Ангелов се върна на работа, твърди че е невинен по сигнала за корупция срещу него
Областният управител на Хасково Минко Ангелов се върна на работа. Днес той откри заседанието на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, на което бе преставен държавния план-прием в пети и седми клас. След срещата Ангелов съобщи, че проверките на институциите срещу него са приключили, а резултатите от тях го оневиняват.



Хасково се побратими с Люлебургас
Протокол за сътрудничество между побратимени градове подписаха кметът на Хасково Станислав Дечев и кметът на Люлебургас Мурат Геренли. Домакин на официалната церемония беше турската община.



Постоянен арест за убиеца от Чокманово
Оставиха за постоянно в ареста 49-годишния Слави Койчев, обвинен в умишлено убийство. Най-тежката мярка за неотклонение бе наложена днес от Окръжния съд в Смолян.


Съдиите в Районен съд-Хасково са сред най-натоварените в страната
Съдиите в Районен съд- Хасково са сред най-натоварените в страна. Това показва Годишният доклад за 2022-ра година. Наказателните дела, които се разглеждат най-често в съдилището, са за шофиране след употреба на алкохол или наркотици.


Разкриват две нови учебни специалности в Хасково
Разкриват две нови учебни специалности тази година в Хасково. Това стана ясно по време на обсъждането на новия план прием след седми клас. Тази учебна година се очаква да завършат 2 042 деца. Това е със 72-ма седмокласници повече от миналата година.


Служителите на „Български пощи“ в област Кърджали са в стачна готовност
Служителите на „Български пощи“ в област Кърджали са в стачна готовност. С протестна подписка те настояват за увеличение на работните им заплати, както и на ваучерите за храна. В момента средната работна заплата в сектора е около 1000 лв.


ВиК-Смолян ще фалира, ако водният проект не приключи в срок
Проектът за водния цикъл на Смолян е изпълнен едва около 40 %. Това заяви управителят на местното ВиК инж. Румяна Янчевска. Според нея е необходима пълна мобилизация на изпълнителите и институциите, за да приключи работата в срок.


Спасиха новородено с тегло 1200 грама с неонатална линейка, закупена с капачки
Преждевременно родено бебе, което тежи едва 1200 грама, бе спасено чрез транспортиране със специална неонатална линейка. Спешният автомобил е закупен благодарение на кампанията „Капачки за бъдеще“. Историята разказва екипът ни в Кърджали.


Хасково ще почете жертвите на комунистическия режим на 1 февруари
Община Хасково организира поклонение по повод 1 февруари – Ден на признателност към жертвите на комунистическия режим. Събитието е от 12 часа на паметната плоча, която се намира на бул.“Г.С. Раковски“.


78 човека преминаха през обучение за предприемачи в УНСС - Хасково
78 човека преминаха през обучение за предприемачи в Регионалния център за за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. Предстои следващия етап от квалификацията да започне през февруари.


Книгата "Пивница Щуро село" на Николай Илчевски бе представена в Димитровград
Най-новата книга „Пивница Щуро село“ на писателя и журналист Николай Илчевски бе представена в градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Тя е последната творба от трилогията на автора, свързана с българското село и бит.


11 родни борци ще участват на турнир в Загреб
Двама състезатели на „Димитровград“ ще участват на международен турнир по борба в Загреб. За хърватската столица ще заминат Микяй Наим и Георги Иванов.


"Димитровград" приема "Сливен" в контролна среща
„Димитровград“ ще играе поредната си контрола. Проверката със „Сливен“ е утре.



Коментари

Гледайте също