Новини 1 February 2023

  • 1 February 2023
  • 3.4k Преглеждания

Прокуратурата продължава проверката на областния управител на Хасково
Прокуратурата продължава да проверява областния управител на Хасково Минко Ангелов. Това съобщиха за еТВ от държавното обвинение. От „Национална полиция“ са приключили своето разследване и няма данни за престъпление. Срещу Ангелов бе подаден сигнал за участие в корупционна схема.



Два апарата за неинвазивна вентилация получи димитровградската болница
Два апарата за неинвазивна вентилация получи димитровградската болница „Св. Екатерина“. Оборудването бе доставено днес. То е закупено по проект „Интелигентна медицина“.


Над 200 подписа за ограничаване на скоростта по ул. "Васил Райдовски" събраха устовци
Ограничаване на скоростта за движение по пътя в посока Мадан и Златоград искат жители на смолянския квартал "Устово". Хората вече са съставили подписка. Тя е представена пред съответните институции.


Катастрофа затрудни движението по бул. "Освобождение"
Задръстване в час пик доведе до катастрофа в Хасково. Пътният инцидент стана тази сутрин на бул. "Освобождение". Катастрофата затрудни още повече движението в участъка.



Проблемни шахти по булевард „Беломорски“ създават предпоставка за инциденти
Проблемни шахти по най-натоварения булевард в Кърджали създават предпоставка за инциденти. Отсечката е част от международен път и потокът от автомобили е интензивен.


Пощенските служители в Хасковска област са в стачна готовност
Пощенските служители в Хасковска област са в стачна готовност. Исканията са за по-големи заплати, увеличение на ваучерите за храна и подобряване на условията на труд.


Учениците и пенсионерите в Смолян от днес са с по-евтини карти за градски транспорт
От днес в сила влиза намалението на картите за градски транспорт за ученици и пенсионери. Родители от Смолян сигнализираха, че са очаквали услугата за децата да струва 10,50 лв. Вместо това обаче превозвачът е обявил, че картата ще бъде 18 лв.


Спад на сигналите за домашно насилие в Кърджали
Двойно са намалели делата и преписките свързани с домашното насилие, съобщават от Районната прокуратура в Кърджали. В повечето случаи става въпрос за лека телесна повреда.


Oткрадната е една от люлките в парк „Сухата река“ в Свиленград.
Откраднаха една от люлките в парк „Сухата река“ в Свиленград. Извършителят е бил заснет от камерите за видеонаблюдение.


Започна подвързването на нов водопровод на ул. "Груди Кирков" в Димитровград
Започна подвързването на новия водопровод на димитровградската ул. „Груди Кирков“. Заради дейностите е въведена временна организация на движение. Утре ще бъде спряно водоподаването на живеещите в района.


Хасково се преклони пред жертвите на комунистическия режим
Поклонение по повод Деня на признателност към жертвите на комунистическия режим се проведе днес в Хасково. То бе пред паметната плоча на убитите от партизани хасковски офицери.



Обявиха конкурса "Вълшебството на сезоните"
За 12-та поредна година Астрономическа обсерватория при „Младежки център” – Хасково обяви конкурса „Вълшебството на сезоните”. Надпреварата е в направленията фотография и рисунка.



Божидар и Ирен Саръбоюкови преследват нови рекорди
„Отличният старт на годината ми дава по-голям стимул за сезона“. Това заяви за еТВ Божидар Саръбоюков. Целта пред състезателя на „Хеброс“-Харманли е класиране на Европейското първенство за мъже и жени в зала. Преди това той ще участва и на Балканиадата в Истанбул.


"Сливен" изпусна победата в Димитровград в края на мача
„Сливен“ и „Димитровград“ не се победиха в контролна среща. Двубоят завърши при резултат 1:1.


Коментари

Гледайте също