Новини 2 February 2023

  • 2 February 2023
  • 3.5k Преглеждания

Най-бедната област в страната за 2021-ва година е Хасково
Най-бедната област в страната вече не е Видин, а Хасково. Това сочи проучване за икономическия растеж по региони след пандемията. То е въз основа на данни на Националния статистически институт за 2021-ва г. Според живеещите в областта обаче тя се развива и дори привлича инвестиции.



Свикват консултации за избор на РИК - Хасково
Очаква се тази неделя да бъде определен състава на Районната избирателна комисия в Хасково. Областният управител Минко Ангелов свиква консултации между партиите. Междувременно стана ясно, че и след последното преброяване на населението интересите на жителите в региона ще защитават 8 депутати.


Хасковлии се оплакват от огромни дупки на ул "Георги Китов".
Живеещите във вилната зона в квартал „Бадема“ се оплакват от огромните дупки по главната им улица. Тя е била чакълирана неколкократно. След всеки проливен дъжд обаче ситуацията отново става трагична.


Усилени ремонти и преустройство в димитровградската болница "Св. Екатерина"
До средата на месец март трябва да приключи ремонтът в двора на болница „Св. Екатерина“. За рехабилитацията Община Димитровград отпусна 450 000 лв. В здравното заведение ще има и преустройство.


АПИ с уверение за ново мостово съоръжение при село Китница
Нов мост ще се изгражда край село Китница. Това са заявили от Агенция „Пътна инфраструктура“ пред община Ардино.
Съоръжението бе залято при проливни дъждове. Затворен остана и единственият път до шест населени места.


Два автомобила се сблъскаха на пътя между Хасково и Димитровград
Два автомобила се сблъскаха на пътя между Хасково и Димитровград. Няма сериозно пострадали при катастрофата. Движението в участъка временно бе затруднено.


Арестуваха трима с дрога
Задържаха трима мъже за притежание на наркотици. Арестите са осъществени при специализирана операция.


Близо 5000 лв. струват щетите от посегателствата в Синята зона в Кърджали
Близо 5000 лв. струват щетите от посегателства в Синята зона в Кърджали. В много от случаите са били унищожени указателни табели и скоби. До момента няма наказани нарушители.


Първа по рода си среща, посветена на домашното насилие, ще се състои в Смолян на 7 март
Водещи специалисти ще присъсват на първата среща в Смолян, посветена на домашното насилие. Тя е организирана от Първи дамски клуб за развитие на Община Смолян и е с подкрепата на Областната дирекция на МВР.


По времето на социализма предвиждали в Хасково да се изгради най-големия МОЛ в България
В рубриката „Знаете ли, че...?“ ще Ви разкажем за проект, който е предвиждал по времето на социализма в Хасково да се изгради най-големия МОЛ в България. Какво е щял да включва обектът и защо не се реализира, разказваме сега.



Конкурс за ръкописно писмо до мама обяви библиотеката в Смолян
Областен ученически конкурс за най-оригинално писмо до мама обяви Регионалната библиотека в Смолян. Той е посветен на 8-ми март и в него могат да участват деца от 1-ви до 12-ти клас.


Община Харманли дава стипендии на състезатели по лека атлетика и по корабомоделен спорт
Община Харманли с голям жест към изявени местни спортисти. От администрацията решиха четирима състезатели да получават стипендия в рамките на настоящата година.


Хасковлии с трети места на турнир по джудо в София
Два бронзови медала спечелиха хасковските джудисти на първия турнир за годината. Надпреварата бе за подбор на национални състезатели.


Коментари

Гледайте също