Новини 3 February 2023

  • 3 February 2023
  • 3.7k Преглеждания

Божидар Желязков остава начело на ВиК-Хасково.
Божидар Желязков остава начело на ВиК-Хасково. Той се класира на първо място след провелия се конкурс за управител на водното дружество. За поста се бореха още двама кандидати.



Ученическата карта за градски транспорт в Хасково вече ще струва 6 лева
Ученическата карта за градски транспорт в Хасково вече ще струва 6 лева. Това съобщиха от Общинско предприятие „Тролейбусен транспорт“. Децата до 10 годишна възраст ще пътуват безплатно. Няма промяна в цените за пенсионери.



Отвориха за движение централния булевард в с. Минерални бани
Отвориха за движение главния булевард в село Минерални бани. Ремонтът бе част от проект за обновяване на централната част от населеното място на стойност 680 000 лева без ДДС.


Значителен ръст на кражби и грабежи от непълнолетни в Хасково
Значителен ръст на кражби и грабежи, извършени от непълнолетни лица, отчитат от Районния съд в Хасково. Според данните за 2022-ра година увеличението на случаите е неколкократно. Най-често децата, извършили престъпленията, получават условна присъда.



На 3 млн. къса контрабандни цигари са задържани на ГКПП Капитан Андреево през януари
Над 3 млн. къса контрабандни цигари са задържани на Граничен пункт „Капитан Андреево“ през януари. Това съобщават от Агенция „Митници“. Само в последните 3 дни на миналия месец са регистрирани 3 подобни случая.


КНСБ Кърджали следи спазват ли се безопасните условия на труд
От КНСБ Кърджали следят стриктно спазват ли се изискванията за здравословни и безопасни условия на труд на работните места. При установени нередности ще се уведомяват компетентните органи.


Трети випуск специалисти по здравни грижи се обучават в МБАЛ-Смолян
13 млади лекари и специалисти по здравни грижи се обучават в Многопрофилната болница за активно лечение в Смолян. По този начин лечебното заведение се обезпечава с кадри, които след завършване на образованието си ще продължат да работят в него.


Увеличават възнагражденията на членовете на РИК и СИК
Значително по-високи възнаграждения ще получават членовете на районните и секционните избирателни комисии на предстоящите парламентарни избори. Заплатата на председател на РИК може да достигне до 1850 лв. Това става ясно от последното решение на Централната избирателна комисия.


Лидерът на "Български възход" Стефан Янев пристигна в Хасково
Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев пристигна в Хасково за среща със симпатизанти на партията. Той обаче не бе посрещнат от Тихомир Георгиев, който бе избран за депутат от областта. Янев съобщи, че на предстоящия вот формацията ще се яви сама, а не като коалиция.



Близки и приятели поздравиха столетника Трифон Видаркински за рождения му ден
Да живеем умерено живота си. Това послание направи на рождения си ден Трифон Видаркински, който днес чества своята 100-годишнина. Ветеранът от Втората световна война и строител на Димитровград посрещна гостите си в село Брястово, където от години живее със съпругата си.


Малка писта посреща безплатно деца в сърцето на Чепеларе
Обработена писта с дължина около 200 метра вече посреща деца и техните родители в Чепеларе. Тя се намира в самия град, а съоръжението се ползва безплатно от посетителите.


Джудисти триумфираха в класацията "Спортист на Хасково" за 2022 година
Джудото е големият победител в класацията „Спортист на Хасково“ за 2022 година. Представители на клуба триумфираха в четири от петте категории.



„Арда бокс“ в затруднено финансово положение, спонсори помагат за участие в състезания
Един от най-успешните спортни клубове в Кърджали „Арда бокс“ стартира сезона в изключително затруднено финансово положение. Под въпрос остава дори участието на републиканските първенства. Повече за изпитанието пред клуба, вижте в репортажа.


Георги Иванов остана на крачка от бронзовия медал в Загреб
Георги Иванов се класира на пето място на Гран при турнира по борба в Загреб. Спорът за бронзовия медал Иванов загуби от поляка Роберт Баран.


Коментари

Гледайте също