Новини 18 May 2023

  • 18 May 2023
  • 4.6k Преглеждания

3 години затвор за подпалвача на тютюневия склад в Хасково
3 години затвор при първоначален „Строг режим“ наложи Окръжен съд – Хасково на 33-годишния Тодор Бойчев. Той беше признат за виновен, че на 16 септември миналата година е запалил три сгради в областния град.



Министър Шишков: Стартираме ремонт на „Беломорски", кръгово кръстовище и магистрала вместо обходен път
Редица инфраструктурни проекти ще стартират скоро в Кърджали. Това стана ясно след среща между кмета Хасан Азис, министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков и председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ Венцислав Ангелов.


Обявиха нови правила за влизане в Турция
Българското консулство в Истанбул публикува нови правила за всички, които искат да посетят Турция. 
Те важат само за влизащите на територията на страната с автомобил.


Средната заплата в Област Хасково е с около 640 лв. по-ниска от тази в страната
Област Хасково остава на дъното по размер на средна работна заплата. Според данните за първото тримесечие на тази година размерът на средното възнаграждение в района е близо 1250 лв. Това е с около 640 лв. по-малко от средното за страната.


Тревожно: Демографската картина на област Смолян е една от най-тежките в страната
Намаление по всички показатели отчита статистиката в Смолянска област за 2022 година. Към края на годината населението на областта е паднало до 93 354 души.


45 блока в община Кърджали са кандидатствали по програмата за саниране
Наплив за програмата за саниране в община Кърджали. Десет дни преди крайния срок 45 блока са подали документи за кандидатстване.


Хасково ще се присъедини към националния протест срещу войната по пътищата на 21 май
Хасково ще се присъедини към националния протест срещу войната по пътищата на 21 май. Тази неделя родители, чиито деца са станали жертви на катастрофи, ще изразят недоволството си в много градове на страната. Хората настояват за законодателни промени и драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори.


Фирмите декларират доходите си в НАП до края на юни
Близо 3 800 или 40% от дружествата в област Хасково вече са подали годишните си данъчни декларации за дължими корпоративни данъци, съобщават от офиса на НАП в града. Данъчните очакват до края на следващия месец да постъпят още около 5 700  формуляра по Закона за корпоративното подоходно облагане


Почистени са 14 нерегламентирани сметища след осъществен контрол от РИОСВ през април
14 нерегламентирани сметища са били почистени през април след осъществен контрол от РИОСВ – Хасково. През периода екоекспертите са извършили 146 проверки като 43 извънредни.


Физико-технологичният факултет на ПУ в Смолян подготвя кадри, нужни на бизнеса
Информационно и компютърно инженерство с мениджмънт е най-новата специалност на Физико-технологичния факултет в Смолян. В учебното заведение се обучават близо 300 студенти.



5-годишният Дани от Хасково е преминал през 7-часова сложна операция в Турция
5-годишният Дани от Хасково е преминал през 7-часова сложна операция в Турция. Тя е била успешна. Дарителската кампания продължава.


Ръст на посетителите отчитат от РИМ-Хасково
Ръст на посетителите отчитат от Регионалния исторически музей в Хасково. От началото на годината близо 1 300 души са разгледали експозициите. Днес отбелязваме Международния ден на музеите, а надеждата на работещите в културната институция е хората да подпомогнат със средства бъдещите проучвания на новооткритата гробница край село Текето.


Баскетболният "Хасково" е на финал в зона "Юг" на "А" група
Баскетболистите на Хасково са на финал в зона "Юг" на „А“ група. Отборът, воден от Янко Желев, спечели и втория двубой от полуфиналната серия срещу „Пловдив Мамбас“. Хасковлии се наложиха с 93:80 точки.


"Компас '94" отбеляза Световния ден на ориентирането
Хасковският клуб “Компас 94” отбеляза Световния ден на ориентирането. За празника бе организирано състезание в парк Ямача.


Отборът на ОУ "Алеко Константинов" - Димитровград спечели първите училищни игри по джудо
Деца от осем учебни заведения се включиха в училищните игри по джудо, които се проведоха днес в Димитровград. Надпреварата беше в зала "Младост". Отборната купа спечелиха състезателите на OУ „Алеко Константинов“.


Коментари

Гледайте също