Новини 22 May 2023

  • 22 May 2023
  • 4.6k Преглеждания

Разбраха се! България ще има правителство на ротационен принцип.
Първите две политически сили се разбраха за правителство на ротационен принцип с втория мандат. Първите девет месеца премиер ще е акад. Николай Денков от "Продължаваме Промяната – Демократична България". Следващите девет месеца министър-председател ще е Мария Габриел от ГЕРБ – СДС. Още в събота съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев съобщи, че правителство ще има, но с втория мандат.



100 млн. лв. са необходими за частични ремонти на водопроводната мрежа в четири общини от Хасковска област
Минимум 100 млн. лв. ще са необходими за разрешaване на основните ВиК проблеми в Хасково, Харманли, Свиленград и Димитровград. Това сочи прединвестиционно проучване. В сумата са включени частични ремонти.


Протест срещу войната по пътищата иска справедливост за жертвите
Хасково излезе на протест срещу войната по пътищата. Семейства и приятели на загинали при катастрофи се събраха на изхода от града в посока Димитровград вчера. За кратко булевардът бе блокиран. Хората настояват за по-строги санкции и бързо правораздаване.


Жители на три села настояват за ремонт на пътя Смолян - Рудозем
Жители на три смолянски села излязоха на протест заради лошото състояние на пътя Смолян-Рудозем. За половин час те блокираха движението по шосето преди разклона за Смилян.


Над 75 000 „маркови“ стоки задържаха митническите служители на "Капитан Андреево"
Над 75 000 артикула, по-голямата част от които текстилни изделия със знаци на търговски марки, задържаха митническите служители на "Капитан Андреево". Стоките са открити при проверки на три товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.



Бой между сирийци в лагера в Харманли
Сириец е задържан за побой над свои сънародници в Харманли. След преглед в спешното отделение младежите са освободени за домашно лечение.



Травестит ограби турски тираджия
22-годишен харманлиец е задържан за кражба в РУ Свиленград. Мъжът ограбил турски тираджия на паркинг в близост до свиленградското село Генералово.



Млади екоактивисти отбелязаха Деня без автомобили в Хасково
Ученици от Езиковата гимназия в Хасково отбелязаха Деня без автомобили. Пред Националната агенция на приходите те раздаваха стикери „Аз избирам чист въздух“ на служителите, които пристигаха на работа пеша.


Незрящият Айдън Мехмед – Ади очарова с изпълненията си публиката в Дома на културата в Кърджали
20-годишният певец Айдън Мехмед – Ади, подари на хората в Кърджали своя първи самостоятелен концерт. Изпълненията на незрящия младеж бяха под надслов „Под разлистения свод“.


В Градската градина на Кърджали поставиха тематичен надпис за 24 май
Тематичен надпис за предстоящия празник на буквите и духовността - 24 май  поставиха в Кърджали. Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.


Юношите на БК "Хасково" спечелиха титлата в Дивизия 1
Триумф за юношите на баскетболния „Хасково“. Отборът, воден от Янко Желев, спечели титлата в Дивизия 1. На финала хасковлии победиха „Чавдар“-Троян.



"Родопа" и "Карнобат" си разделиха по една точка
Димитровград“ победи „Саяна Хасково“ в областното футболно дерби. Домакините се наложиха с 3:0. В друг мач от 36- ти кръг „Родопа“ и „Карнобат“ завършиха при резултат 0:0.


Хандбалистите на "Асти '91" се класираха за финалите в първенството за юноши до 14 години
Юношите на „Асти «91“ записаха две победи в последния кръг от редовния сезон. По този начин хасковлии се класираха за финалната осмица при 14-годишните.


Коментари

Гледайте също