Новини 25 May 2023

  • 25 May 2023
  • 5.4k Преглеждания

Окръжен съд Хасково връща делото срещу собственика на кучето, което нахапа дете в село Въгларово
Окръжен съд Хасково връща делото срещу собственика на кучето, което нахапа дете в село Въгларово. То ще бъде гледано от друг съдебен състав на Районния съд. Случаят е от 14 юни миналата година, а през януари тази година на стопанина на животното беше наложено само административно наказание - глоба в размер на 2000 лева.



НОИ-Кърджали се включи в националния протест за по-високи възнаграждения
Служители на Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в Кърджали излязоха днес на протест. Те се включиха в националното недоволство на своите колеги за по-високи заплати.



Откраднаха 3 отключени автомобила за денонощие в област Хасково
3 автомобила са били откраднати в рамките на денонощие в област Хасково. Колите са били отключени. От полицията съобщават, че напоследък подобни посегателства зачестяват и шофьорите трябва да бъдат внимателни.


Задържаха близо 270 000 къса цигари на ГКПП "Капитан Андреево"
Близо 270 000 къса контрабандни цигари откриха на Митнически пункт „Капитан Андреево“. Нелегалната стока е била укрита в мебели. Случаят е поет от Окръжна прокуратура - Хасково.


Община Димитровград ще кандидатства за финансиране за рехабилитация на три сгради, в които се предоставят социални услуги.
Община Димитровград ще кандидатства за финансиране за рехабилитация на три сгради, в които се предоставят социални услуги. Решението бе взето по време на редовната сесия на Общинския съвет. Заседанието днес започна с едноминутно мълчание в памет на дългогодишния кмет на село Добрич Марин Маринов.


Хасково отличи на празничен концерт най-изявените учители и културен деятел на годината
Трима учители и един културен деятел бяха отличени в Хасково по повод 24 май. Церемонията по връчването на наградите "Учител на годината" се състоя в голямата зала на Драматичен театър "Иван Димов".


Фестивалът "Театър, обичам те!" започва с премиера на 18 юни
10 представления ще бъдат изиграни в традиционния фестивал „Театър, обичам те!“ в Хасково. Той ще се проведе от 18 до 25 юни. В програмата са включени още прожекция на филм, музикални концерти и съпътстващи събития.


С литийно шествие в Хасково отбелязаха Възнесение Господне
С литийно шествие в Хасково отбелязаха Спасовден. То тръгна от църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил" и стигна до параклиса в парк „Ямача“. Начело на шествието бе иконата „Възнесение Господне“. Традицията съществува вече повече от половин век.


Църквата „Възнесение Господне“ в село Резбарци отбеляза храмов празник
И в кърджалийското село Резбарци отбелязаха Възнесение Господне, а в едноименния храм бяха отслужени литургия и водосвет.


Ценни експозиции са подредени в новооткрития музей-галерия в Широка лъка
В родопското село Широка лъка тържествено беше открит музей-галерия "Владимир Рилски". Той се помещава в сградата на старото килийно училище, изцяло възстановена със средства от държавата.


Млади художници от Хасково на челни места в 3 национални конкурса.
Възпитаници на арт школа „Колорит“ с поредни отличия от 3 национални конкурса. Състезанията са се провели в Перник, Русе и Средец.


Многохилядно шествие в Хасково на 24 май
Хиляди деца, учители, ученици, студенти, културни деятели и граждани се включиха в празничното общоградско шествие в Хасково на 24 май. Многолюдната, пъстра колона бе водена от Духовия оркестър на Хасково, Мажоретния състав при Младежкия център и най-малките мажоретки от ДГ „Щурче“.


Феерия от красота на бала на езиковата гимназия в Хасково
Блясък, стил и красота показаха абитуриентите на езиковата гимназия в Хасково. Зрелостниците отпразнуваха своя бал на 24 май в един от ресторантите в парк "Кенана". Атмосфера от празника вижте сега.



Бодибилдър от Хасково спечели титла на престижното състезание „Balkan Grand Prix”
Даниел Георгиев триумфира в престижното състезание по фитнес и културизъм „Balkan Grand Prix”. Хасковлията спечели титлата в категория „Мъжка физика“.


Поредни отличия за каратеките на "Торнадо"
Поредни отличия за възпитаниците на „Торнадо“. Хасковлии стигнаха до две титли и още три медала на деветото първенство на Европейската Шито-Рю Карате Федерация.


Коментари

Гледайте също