Новини 26 May 2023

  • 26 May 2023
  • 5.3k Преглеждания

Общинската сесия в Хасково продължи 25 минути
25 минути заседаваха общинските съветници на Хасково днес и приеха 11 докладни. Сесията премина без въпроси, без дебати и без нито едно питане към кмета. Заседанието струва на данъкоплатците близо 40 000 лв.



Цена от 3.66 лв. за кубик вода ще поиска община Смолян
Кметът на Смолян Николай Мелемов ще предложи цена от 3,66 лв. за кубик вода на предстоящото заседание на Асоциацията по ВиК. То е насрочено за 21 юни. Общинският съвет даде мандат за внасяне на предложението.


Хасковлия даде 22 000 лв. на телефонни измамници
Хасковлия даде 22 000 лв. на телефонни измамници. Случаят е от миналата седмица. От полицията обаче все още няма официална информация.


Задържаха 4-ма мъже за кражби на автомобили в Хасково и Харманли
4-ма мъже са задържани за кражбите на 3 автомобила в Хасково и Харманли. Колите са били задигнати, след като собствениците им са ги оставили отключени пред домовете си.


Свиленград и Димитровград са с най-ниска безработица в Хасковска област
Свиленград изпревари Хасково и вече е с най-ниска безработица в региона. Първото място пограничната община си поделя с Димитровград. Безработните и на двете места са 4,8%. От Регионалната служба по заетостта отчитат спад на безработицата, като за месец април тя е 6,3 на сто.



РУО-Хасково раздаде ежегодните си награди в сферата на образованието
Регионалното управление на образованието раздаде ежегодните си награди на най-изявените ученици, преподаватели и директори в област Хасково. На официална церемония бяха връчени и отличията „Неофит Рилски“ за цялостна професионална дейност в сферата на образованието.


Нова електронна услуга предлага директен достъп на бизнеса до системите на НАП
Нова електронна услуга на НАП дава възможност на бизнеса да обменя информация пряко и автоматично с приходната агенция, съобщават от офиса в Хасково. Това става възможно чрез софтуерен ключ, който свързва софтуерите на бизнеса с НАП.


РЗИ-Смолян с акция по повод Световния ден без тютюнопушене
Акция за безплатно измерване нивото на въглероден оксид в издишания въздух при пушачите проведоха днес експерти от Регионалната здравна инспекция в Смолян. Инициативата е по повод наближаващия Световен ден без тютюнопушене - 31 май.


Експерти от РИОСВ-Хасково изнесоха открит урок пред ученици
Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково изнесоха открит урок в парк „Кенана“. В инициативата се включиха възпитаници на училище „Васил Левски“. При посещението децата видяха различни видове растения, животни и билки.


Изложба на стари оръжия и униформи бе представена в НЧ "Н.Й. Вапцаров" в Хасково
Изложба на оръжия и униформи от периода на българското възраждане бе открита в народно читалище „Н.Й. Вапцаров“ в Хасково. Експонатите са част от лични сбирки и колекции на членове на Национално дружество “ Традиция“


Представители на седем държави ще участват на етнофестивала в Минерални бани
Представители на седем държави ще излязат на сцената в Минерални бани по време на Международния детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“. Юбилейното 20-то издание ще се проведе на 31 май и 1 юни.



БК "Хасково" очаква масова подкрепа от феновете си в мача срещу "Хебър"
Баскетболният „Хасково“ посреща „Хебър“ в среща реванш от финалната серия в шампионата. Мачът е утре от 17:00 часа.


"Саяна Хасково" победи "Берое II" в последното си домакинство за сезона
„Саяна Хасково“ победи дубъла на „Берое“ в последното си домакинство за сезона. „Червено-белите“ спечелиха с 2:1.


Хасково е домакин на финалите на ДП по хандбал за девойки до 16 години
Хасково е домакин на финалите на Държавното първенство по хандбал за девойки до 16 години. Шампионатът стартира днес и продължава до неделя.


Коментари

Гледайте също