Новини 29 May 2023

  • 29 May 2023
  • 5.1k Преглеждания

Пиян шофьор кара в насрещното между Корен и Хасково
Пиян шофьор кара колата си срещу движението на пътя между село Корен и Хасково. В социалните мрежи са публикувани клипове на автомобила, който създава предпоставка за много произшествия. Шофьорът е бил с 2,62 промила алкохол в кръвта, а според първоначалната информация няма други сериозни нарушения. Не е задържан за 24 часа заради здравословни проблеми.



Откриха нелегални мигранти в мотел край Харманли
Българка и грък са арестувани за подпомагане на 13 мароканци да пребивават незаконно в страната. Това съобщават от пресцентъра на Районна прокуратура – Хасково.


Задържаха 20 кг. сребърни накити на "Капитан Андреево"
Рекордно количество сребърни накити на стойност над 138 000 лева задържаха митническите служители на Капитан Андреево. Контрабандните бижута са открити при проверка на микробус с турска регистрация.


Във ВиК-Смолян се чудят от къде да намерят 5.6 милиона за наложената им финансова корекция
Финансова корекция от 5 милиона и 600 хиляди лева наложи на ВиК- Смолян управляващият орган на Оперативна програма "Околна среда". От дружеството са направили възражение, предстои да внесат и жалба в съда.


1730 четвъртокласници се явиха на НВО по БЕЛ
1730 четвъртокласници се явиха на Национално външно оценяване по Български език и литература. 115 деца пропуснаха теста. Изпитът се проведе в 61 хасковски училища. Оценката от него ще бъде вписана като текуща и няма да окаже влияние на успеха на децата.


Пожарникари и доброволци спасиха „пострадал“ турист в община Черноочене
Демонстрация по спасяване на пострадал турист направиха пожарникари и доброволци от Кърджали. Симулацията се разигра край водопада „Гюрлек“ в община Черноочене.



Фотографии се продават благотворително, средствата са за малката Кристин
Парапланеристът Владимир Колачев обяви на благотворителен търг 15 свои въздушни фотографии. Събраните средства ще бъдат преведени на сметката на едногодишната Кристин Терзиева, която се нуждае от спешна сърдечна трансплантация.


4-дневният фестивал "Подай ръка" помага на 2 каузи
4 български филма могат да бъдат видени в рамките на Благотворителния фестивал „Подай ръка.“Той ще стартира утре с прожекцията на „Петя на моята Петя“. Събраните средства ще бъдат разделени между малкия Дани от Хасково и фондация, която се грижи за 65 сирачета от Кения.


Представиха редки породи селскостопански животни на първия Фармфест в Момчилград
Десетки фермери и производители на хранителни продукти от Момчилград участваха в първото издание на Фармфеста “Красотата на Родопите“. Те представиха редки породи селскостопански животни.


Богата и разнообразна програма е организирана за 10-тия юбилеен детски празник в Каснаково
Десети юбилеен детски празник „Здравей, лято" ще се проведе на 4 юни на Светилището на нимфите и Афродита край село Каснаково. Програмата включва театрално представление, традиционната „Сцена на талантите“, забавни спортни състезания, творчески ателиета и вкусна почерпка за всички деца.


Читалище "Заря" в Хасково навърши 165 години
165 години от създаването си отпразнува Образцово народно читалище „Заря“. Това е първото читалище в Южна България и четвъртото, създадено преди Освобождението от османско владичество.


Драматичен финал на "Писта Хасково". Киров изпревари Камбуров в последната обиколка
Драма в самия край на „Писта Хасково“. Румен Киров спечели битката при най-мощните автомобили, след като в последната обиколка изпревари фаворита Пламен Камбуров.


"Хебър" победи "Хасково" в решителния мач за титлата
Драма имаше и на финала в баскетболното първенство. „Хебър“ спечели титлата в зона „Юг“ на „А“ група след 2:1 победи над отбора на Хасково.


Бивши и настоящи хандбалисти играха в подкрепа на Божидар
Отбори от Хасково и Минерални бани се включиха в благотворителния хандбален турнир в подкрепа на 19-годишния вратар от школата на „Асти «91“ Божидар Вълков. Младежът е болен от левкемия и има нужда от средства за лечение.


Коментари

Гледайте също