Новини 17 October 2023

  • 17 October 2023
  • 2k Преглеждания

Образуваха три нови секции в Хасково за хора с увреждания
Образуваха три нови секции в Хасково – две подвижни и една стационарна за гласуване на избиратели с увреждания. До момента в общината са получени 49 заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия.



Ново отлагане на избора за председател на Окръжен съд - Хасково
След сигнал за необявено имущество Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отложи избора за председател на Окръжен съд - Хасково. Събеседването трябваше да бъде днес.


Над 120 полицаи от област Хасково преминаха през обучение с технически средства
Професионално обучение на полицаи от ОДМВР се проведе днес в Хасково. То е фокусирано за работа с технически средства и автоматизирани информационни средства за контрол на пътното движение.


Военни от България и Италия на съвместно учение на полигона "Корен"
Формирования от сухопътните войски на България и Италия ще проведат учения на полигона край хасковското село Корен. Очаква се участие да вземат над 280 военнослужещи, както и 60 бойни машини. Занятията стартират утре.


Живущите на ул. „Димитър Благоев“ в Смолян излязоха на протест
Живущите на ул. „Димитър Благоев“ в Смолян излязоха на протест. Към момента отсечката се ремонтира, а хората недоволстваха защото научили, че ще бъде обновен само единия тротоар. От общината обясниха, че това не е вярно.



Хората в Кърджали искат цялостно обновяване на въжения мост над Водното огледало
Въженият мост, свързващ квартал „Възрожденци“ в Кърджали с центъра на града, е в окаяно състояние. Хората настояват да се спрат частичните кърпежи и да се направи основен ремонт.


Удължават проекта за смяна на печки на дърва с климатици и термопомпи в Смолян
От 16 октомври община Смолян стартира нов прием на документи за желаещите да сменят печките си на дърва с климатици или термопомпи. Проектът е продължение на предишния, в който се включиха 3000 домакинства.



Урок по приготвяне на здравословна закуска се проведе в ОУ "Св. Климент Охридски" в Хасково
Ученици приготвиха здравословни спаначени палачинки и плодови шишчета в ОУ “Св. Климент Охридски“ в Хасково. Инициативата е по повод Седмицата на здравословното хранене.



Стартираха вторите за тази година разкопки на крепостта край крумовградското село Храстово
Стартираха нови разкопки на късноантичната и средновековна крепост край крумовградското село Храстово. Проучванията се осъществяват със средства от спечелен пред Министерството на културата проект.


Хасково и Кърджали останаха без пряк представител в спортното министерство
Хасково и Кърджали останаха без пряк представител в спортното министерство. еТВ научи, че щатът е бил съкратен.


Коментари

Гледайте също