Новини 18 October 2023

  • 18 October 2023
  • 2.2k Преглеждания

Откриха огнище на бруцелоза в кирковско, умъртвени са 18 крави
Огнище на бруцелоза е открито във ферма в кирковското село Бенковски. Заради заразата са умъртвени 18 крави.



Хирургът д-р Живко Желязков стана "Лекар на годината" в Хасково
Хирургът д-р Живко Желязков стана „Лекар на годината“ в Хасково. Отличието му бе връчено днес от Регионалната лекарска колегия. В различните категории бяха наградени още 3-ма доктори.


Медиците очакват хаос с новите електронни рецепти за антибиотици и антидиабетни лекарства
Хаос с електронните рецепти очакват лекари от Хасково. Те се изписват за антибиотици и лекарства за диабет. Оказва се обаче, че не всички медици могат да ги издават. Също така понякога се налага фармацевтите да променят лечението, тъй като нямат предписания медикамент.


Общинският съвет в Кърджали реши теренът за новата болница да бъде продаден без търг
Общинските съветници в Кърджали се събраха за последно преди изборите, за да вземат решение, свързано с построяването на новата високотехнологична болница в родопския град. На заседанието беше решено теренът, върху който ще се строи лечебното заведение, да бъде продаден без търг.


Започна премахването на надписа „престъпление“ от охладителната кула на ТЕЦ „Марица-3“ в Димитровград
Започна премахването на надписа „престъпление“ от охладителната кула на ТЕЦ „Марица-3“ в Димитровград. Думата бе написана от екоактивисти.


НАП - Хасково продава 15 леки автомобила
От началото на годината до сега офисът на НАП в Хасково събра близо един милион лева от публични продажби на иззето имущество на длъжници. До края на ноември предстоят търгове на различни превозни средства.


В новостроящата се църква "Свети Иван Рилски" в Хасково ще бъде отслужен тържествен водосвет
Тържествен водосвет по случай Успение на Свети Иван Рилски ще се проведе пред новостроящия се храм в хасковския квартал „Орфей“. Събитието ще е утре от 17:00 часа. Всеки, който желае, може да присъства.


Професор Овчаров разкри единствения крепостен кладенец в Родопите
Екип на Регионалния исторически музей в Смолян започна разкопки в местността Света Неделя, която се намира между Златоград и Неделино. Археолозите стигнаха до крепостна стена. В района се намира и единствения крепостен кладенец в Родопите.


Етнографска сбирка представя миналото на село Старцево
Десетки предмети от стария бит на златоградското село Старцево са изложени в етнографската сбирка към местното читалище. Те са дарени от жителите на селото, за да се запази неговото минало.



Първа награда от конкурса "С очите си видях бедата" спечели млада художничка от Хасково
11-годишната Косара Атанасова от Хасково спечели първа награда в детския конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“. Младата художничка е сред 5-мата младежи от областта, отличени в националното състезание.



Димитровградският театър "Апостол Карамитев" подреди изложба в чест на патрона си
Изложба, посветена на 100-години от рождението на актьора Апостол Карамитев, е подредена в димитровградския театър. Тя включва снимки, плакати и анотации, свързани с професионалния живот на българския актьор. Утре в театъра от 19:00 часа ще бъде прожектиран и филма „Любимец 13“. Входът е свободен.


Гвардейците в Кърджали ще представят концерт-спектакъл „Памет и традиции“
Първият ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“ в Кърджали ще представи концерт - спектакъл „Памет и традиции“ . Той ще даде началото на тържествата по повод 111 години от освобождението на родопския град и кампанията за обновяване на част от реквизита на гвардейците.


Кадрови проблеми в отбора на „Димитровград“ преди домакинството на „Загорец“
Кадрови проблеми в отбора на „Димитровград“ преди домакинството на „Загорец“. С контузии преди срещата са трима футболисти.


Хасково отново ще бъде домакин на състезание по спортно ориентиране
Хасково отново ще бъде домакин на състезание по спортно ориентиране. „Приз Хасково“ ще се проведе в рамките на два дни.



Коментари

Гледайте също