Новини 25 October 2023

  • 25 October 2023
  • 2k Преглеждания

53-годишен мъж е с опасност за живота следа катастрофа на пътя Хасково-Димитровград
53-годишен мъж е с опасност за живота, след като мотоциклетът му беше отнесен от лек автомобил. Произшествието стана рано тази сутрин на пътя Хасково - Димитровград. Шофьорът на колата, който е военнослужещ, е дал положителна проба за алкохол.



ОИК-Хасково заличи кандидат за общински съветник
Общинската избирателна комисия в Хасково заличи втори кандидат за общински съветник. Това е Стефка Георгиева от БСП. Преди дни от мястото си в същата листа се отказа и Валентин Йотов. Броят на кандидат-общинските съветници, за които ще гласуват хасковлии тази неделя, вече е 318 души.


8 секции в Хасково са със сменени адреси
8 секции в Хасково са със сменени адреси. Това съобщават от общинската администрация. Местата се променят заради ремонтите на две гимназии в града.


Обявиха обществена поръчка за близо 25 милиона лева в Хасково
Община Хасково обяви обществена поръчка за подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво с климатици и съвременни топлосистеми. Тя е разделена на две обособени позиции, а прогнозната й стойност е близо 24 милиона и 500 хиляди лева без ДДС. Срокът на договорите е 48 месеца, а количествата са прогнозни.


Пътят към крепостта Вишеград в Кърджали отново тъне в боклуци
Пътят към крепостта Вишеград край Кърджали отново тъне в боклуци. Хората обвиняват сметопочистващата фирма.


Ремонтът на Старата гимназия в Кърджали може да се забави
Министерството на финансите бави плащането по проекта за ремонта на т.нар. Стара гимназия в Кърджали.Обновяването на сградата ще реши окончателно въпроса с преминаването на едносменен режим на обучение.


Над 3000 осветителни тела са монтирани на улиците в Смолян по проект на общината
Община Смолян приключи рехабилитацията и модернизацията на системата за улично осветление в града. По проекта са монтирани над 3000 нови лампи.


2952 заявления са получили отказ за отпускане на целева помощ за отопление за новия зимен сезон
2952 заявления са получили отказ за отпускане на целева помощ за отопление за новия сезон. Общият брой на подадените документи са 15 693. Крайният срок е 31 октомври.



12 работодатели се включиха в традиционната трудова борса в Хасково
Десетки безработни се наредиха на опашка пред Дома на техниката в Хасково. Хората търпеливо чакаха реда си, за да се запознаят със свободните работни места, предлагани в трудовата борса.


По-слаб добив на мед в района на Смолян, цените остават непроменени
Добитият в района на Смолян мед е по-малко в сравнение с миналата година заради климатичните аномалии това лято. Това съобщиха от местното сдружение "Родопска пчела". Цените обаче остават непроменени.


Специални стикери предпазват домакинствата в Хасково от нежелана реклама
Специални стикери ще предпазват домакинствата в Хасково от нежелана реклама в пощенската кутия. Лепенките с надпис „Стоп реклама“ могат да се получат безплатно от Общината.


Впечатляващи показатели за хасковските баскетболисти от началото на сезона
Впечатляващи показатели за хасковските баскетболисти от началото на сезона. Състезателите на местния тим попадат в петицата на всеки един от показателите.


Министър Василев: „Крайно време е спортът в България да спре да се финансира по симпатии, а по ясни правила
„Крайно време е спортът в България да спре да се финансира по симпатии, а по ясни правила“. Това заяви министърът на финансите Асен Василев. Заедно със спортния министър Димитър Илиев представиха новата Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти.


Коментари

Гледайте също