Новини 13 November 2023

  • 13 November 2023
  • 2.4k Преглеждания

Лодки за превоз на нелегални мигранти през Ламанша са задържани на ГКПП “Капитан Андреево”
Гумени лодки, които се използват за превозване на мигранти през Ламанша от Франция за Великобритания, са задържани на Капитан Андреево. Това стана ясно днес по време на посещението на британския министър на имиграцията Робърт Дженрик. Той и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов бяха на българо-турската граница, където подписаха работен документ за сътрудничество в борбата с миграцията.



37-годишен е с опасност за живота след удар с брадва
Мъж е с опасност за живота, след като е бил ударен в главата с брадва. Това съобщават от ОД на МВР – Хасково. По случая е задържан 22-годишен хасковлия.


10 блока в Хасково, подали документи преди години, ще бъдат санирани по Националната програма
10 блока в Хасково ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност. Това съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоусторойство. Става въпрос за сгради, за които са подадени документи през 2015-та и 2016-та година, но не е бил осигурен финансов ресурс.


Близо 800 нарушения откри РЗОК в Хасково от началото на годината
Близо 800 нарушения е открила Регионалната здравноосигурителна каса в Хасково при свои проверки от началото на годината. Контрол се упражнява върху лични лекари, лечебни заведения и други структури. Заради отчитане на нереализирана дейност е прекратен договор на един зъболекар.


Дървата за огрев са по-евтини спрямо миналата година
С близо 100 лева е по-ниска цената на дървата спрямо миналата година. Това показа наша репортерска проверка. 150 лв. струва един кубик дърва за този зимен сезон, а 260 лв. е тонът.


Фалстарт: Общинският съвет в Смолян не успя да си избере председател
На тържествено заседание днес новоизбраните общински съветници и кметове в община Смолян положиха клетва. Първата им редовна сесия обаче започна с фалстарт, защото не успяха да си изберат председател.


Над 16 млн. лв. данъци и осигуровки са внесени чрез ПОС терминал в НАП Хасково
Малко над 16 млн. лв. са внесените чрез ПОС терминал в НАП данъци и осигуровки от началото на годината до края на месец октомври. Това е с 33% повече спрямо същия период на миналата година.


За 8-ма поредна година Кърджали събра любители на народните танци от цялата страна
За осма поредна година в Кърджали се проведе надиграване „Перпера“. По традиция то бе организирано от тракийските дружества и читалища в града.



В Кърджали бе представена премиерата на филма „Кръговратът на живота в Родопите“
Филмът „Кръговратът на живота в Родопите“ на фондация „По-диви Родопи“ беше представен в Кърджали. Премиерата беше излъчена в Регионалния исторически музей. Тя показва разселените през годините диви животни в района.


"Родопа" разгроми "Берое II" със 7:0
"Родопа" разби дублиращия тим на "Берое". Смолянчани спечелиха със 7:0.


Ясни са общинските шампиони на ученическите игри по футбол
Отборите на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство и на училище „Свети Иван Рилски“ станаха общински шампиони по футбол. Те си спечелиха правото да участват на областния етап от ученическото първенство.



Ергюнал Сабри стартира на Европейското първенство срещу състезател от Турция
Ергюнал Сабри стартира на Европейското първенство по бокс срещу състезател от Турция. Първият му мач е на 16 ноември.


Коментари

Гледайте също