Новини 23 November 2023

  • 23 November 2023
  • 2.4k Преглеждания

Предлагат Делян Делчев и Йозджан Мехмед за зам.-председатели на ОбС - Хасково
Председателят на Общински съвет - Хасково Таня Захариева предлага за свои заместници Делян Делчев от ГЕРБ и Йозджан Мехмед от ДПС. Докладната ще бъде разгледана на сесията на местния парламент на 1 декември.



Ръст на домашното насилие в страната
От 25 ноември до 10 декември камбанарията в парк "Ямача" ще бъде осветена в оранжева светлина в знак на съпричастност към жертвите на домашно насилие. Така Община Хасково за поредна година се включва към Международната кампания на ООН. Институциите в България отчитат над 40% ръст на случаите на домашно насилие от началото на годината досега.


Възрастна жена пострада тежко, след като беше блъсната на пешеходна пътека в Смолян
63-годишна жена беше блъсната на пешеходна пътека в Смолян. Пострадалата е в болница.


Връщат делото за катастрофата край Загорско в досъдебна фаза
Окръжният съд в Кърджали върна в досъдебна фаза делото за катастрофата край Загорско, при която загина 6-месечно бебе. Това се случи след няколко часово заседание, в което защитата и на двамата обвиняеми поиска прекратяването му.


Ремонтират бул.“Беломорски“ в Кърджали, девет фирми вече са подали оферти
Агенция "Пътна инфраструктура" ще осъществи дългочакания ремонт на булевард „Беломорски“ в Кърджали. Трасето е част от републиканската пътна мрежа и е най-натовареното в града.


Системата BG ALERT бе тествана в област Хасково
Системата за ранно оповестяване при опасност BG ALERT беше тествана днес на територията на област Хасково. Хиляди граждани получиха съобщения на мобилните си телефони. Вижте какво споделиха някои от тях.


Свлачище "затрупа" автомобил на околовръстното в Смолян
Учение за реакция при подаден сигнал за свлачище и пострадали се проведе днес в Смолян. Целта му беше да се провери нивото на взаимодействие между полиция, пожарна, Спешна помощ и БЧК при извършване на спасителни действия.


В поредицата "Знаете ли, че" разказваме за почетните звания в Хасково по време на социализма
Откога датира практиката в Хасково видни личности да се удостояват с почетни звания и какви са били те по време на социализма. За това ще ви разкажем днес в рубриката „Знаете ли, че?“.


Духът на Пикасо е представен в изложба в Младежки център - Хасково
Изложба на арт школа „Дъга“ бе открита днес в Младежки център - Хасково. Тя е озаглавена „ В духа на Пикасо“ и е по повод 50 години от смъртта на известния испански художник и скулптор.



Дядо Коледа пристига с кола на Джеймс Бонд в Димитровград
Светлините на най-голямото живо Коледно дърво в Европа ще бъдат светнати от самия Дядо Коледа на 2 декември на пл. „България“ в Димитровград. Пристигането на дългоочаквания гост ще бъде изключително впечатляващо. Той ще дойде с една от колите на Джеймс Бонд.


Първокласници се състезаваха за здраве и знания
Спортен празник, свързан със здравословното хранене, се проведе в ОУ “Христо Смирненски“. Инициативата бе на училищното ръководство и Регионалната здравна инспекция.


Бивш младежки национал подсили баскетболния "Хасково"
Бивш младежки национал подсили баскетболния „Хасково“. Най-новото попълнение на тима е атакуващият гард Томас Читадзе. В неделя той ще направи дебют за новия си клуб. Тогава „Хасково“ приема „Локомотив“ (Пловдив).



Младите футболисти на "Димитровград" победиха връстниците си от ОФК "Хасково"
Младите футболисти на ОФК „Хасково“ загубиха от „Димитровград - 1947“. Мачът се игра днес на стадион „Младост“.


Коментари

Гледайте също