Новини 19 December 2023

  • 19 December 2023
  • 3.7k Преглеждания

Глобиха зъболекарка, гласувала два пъти на едни и същи избори през 2021 г.
Хасковският районен съд глоби поредния избирател с двойно гражданство – българско и турско, гласувал два пъти на изборите за президент и парламент през 2021 г. Определението е след споразумение с прокуратурата.



От днес хартиената рецепта за антибиотици отново е в сила
Отново можем да купуваме антибиотици с хартиена рецепта. Това стана възможно, след като бяха обнародвани промени в Наредбата за лекарствените продукти. Промяната зарадва и лекарите, и фармацевтите, които в последните 2 месеца имаха множество проблеми заради електронните рецепти.


Откриха обновения парк "Марица" в Димитровград
Официално откриха обновения парк „Марица“ в Димитровград. Лентата прерязаха кметът Иво Димов, ръководителят на проекта инж. Клавдия Тончева и представител на фирмата изпълнител. Общата стойност на реконструкцията и благоустрояването възлиза на малко над 3 800 000 лв.


40 улици ще бъдат асфалтирани в димитровградския квартал „Черноконево“
40 улици ще бъдат асфалтирани в димитровградския квартал „Черноконево“. Ремонтът им ще струва 13 млн. лева. Средствата ще бъдат отпуснати от Републиканския бюджет за 2024 година. За проектите на Димитровград предвиденият общ паричен ресурс е в размер на 30 млн. лева.


В Смолян множество пострадали след падане заради заледените улици и тротоари
В Смолян улиците и тротоарите се превърнаха в ледени пързалки. В Спешното отделение са приети множество хора, които са пострадали след подхлъзване и падане.


Откриха благотворителния Коледен базар в Областна администрация Хасково
36 учебни заведения се включиха в благотворителния Коледен базар на Областната администрация Хасково. Традиционното събитие беше открито от областния управител Гинка Райчева.


И тази година организираха благотворителен базар в Хасково в помощ на Гого
Благотворителен базар в помощ на малкия Гого отвори врати в центъра на Хасково. До Старата часовникова кула всеки може да закупи коледен сувенир и така да подпомогне лечението на момченцето. Детето страда от епилепсия и детска церебрална парализа.


Димитровград се обедини в подкрепа на 15-годишния Марти
2065 лв. събра благотворителният концерт в Димитровград в помощ на 15-годишния Марти, който има рак на костите. Още 1812 лв. събраха редица други инициативи, организирани от Детския и младежки център



Полицай Добрина Ангелиева написа книга с разкази, с които да избягаме в света на фантазията
Смолянски полицай издаде дебютна книга. Инспектор Добрина
Ангелиева е кръстила сборника си с разкази „Една специална
библиотека“. До края на месеца книгата ще може да се открие в
книжарниците в цялата страна.


СУ “Отец Паисий“ в Кърджали отбеляза 110 години от създаването си с празничен концерт
Първото българско светско училище в Източните Родопи – „Отец Паисий“ в Кърджали навърши 110 години от създаването си. Юбилеят бе отбелязан с концерт под надслов „Чрез просвета за България“.


„Саяна Хасково“ се раздели с двама футболисти
„Саяна Хасково“ се раздели с двама футболисти. От тима работят и по привличането на нови попълнения.


Ергюнал Сабри за пореден път е спортист на годината в община Кърджали
Най-добрият кърджалийски боксьор Ергюнал Сабри стана спортист на годината в община Кърджали за втора поредна година. В категорията юноши и девойки първата позиция е за двойката от клуба по кану-каяк Метин Ахмед и Джан Адем.


Коментари

Гледайте също