Новини 14 February 2024

  • 14 February 2024
  • 3.5k Преглеждания

20 години затвор за убиеца от Чокманово
20 години затвор, при първоначален строг режим, постанови Окръжният съд в Смолян за Слави Койчев от село Чокманово. Той беше осъден за умишленото убийство на приятеля си Манол Радев. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.



Жилищен блок в Кърджали е със сериозни пукнатини, живущите настояват за незабавни мерки
Жилищен блок в кърджалийския квартал „Веселчане“ има сериозни конструктивни нарушения. Проблемът е от години, но така и не са взети мерки.


В село Леска готови за протест заради липсата на пешеходни пътеки
Пореден пътен инцидент с блъснат пешеходец на главния път разбуни духовете в село Леска. Хората настояват за повече пешеходни пътеки и неравности, които да ограничат скоростта. Събират подписка и са готови на протести.


Над 27 милиона лева държавно финансиране за инфраструктурни обекти получава община Свиленград
Над 27 милиона лева държавно финансиране за инфраструктурни обекти получава община Свиленград. Средствата са по Инвестиционната програма за общински проекти към държавния бюджет за 2024 година.


Общински съветници в Кърджали предлагат промени в Синята зона
Общинските съветници от „Възраждане“ в Кърджали предлагат промени в обхвата и дейността на Синята зона. Te ще бъдат внесени за обсъждане на работна среща.



Празник на лозаря и винаря честваха в село Сусам
Празник на лозаря и винаря честваха днес в село Сусам. Организатори бяха община Минерални бани, кметство Сусам и Народно читалище „Будилник "


12 двойки си казаха заветното "Да" на Свети Валентин
12 двойки от Хасково сключиха брак на днешния 14 февруари. И тази година традицията беше спазена и част от двойките венча лично кметът Станислав Дечев, който им предаде брачните свидетелства.


Сърце от балони бе поставено в центъра на Хасково за празника Свети Валентин
Сърце от червени балони бе инсталирано днес в центъра на Хасково. То бе поставено от местната администрация по случай Свети Валентин. Десетки хора се спряха и си направиха фотографии в духа на празника.


25 ученици показаха умения в състезанието "Най-добър автомонтьор и водач на МПС" в Хасково
Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии в Хасково проведе училищния кръг на националното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“. 25 ученици взеха участие в надпреварата. Победителите се класираха за регионалния кръг, който ще се състои през месец март в учебното заведение.


Черни лешояди заеха гнезда в Източните Родопи за пръв път след повече от 30 години
Две двойки черни лешояди са заели гнезда в Източните Родопи след 31 години прекъсване. Този успех е постигнат с упорития труд на екипите от Българското дружество за защита на птиците в сътрудничество с фондация „По-диви Родопи“.


Григор Димитров започна успешно участието си на турнира в Ротердам
Григор Димитров започна успешно участието си на турнира в Ротердам. Най-добрият български тенисист победи 48-мия в света Лоренцо Сонего. Димитров спечели мача с 2:0 сета.


Божидар Саръбоюков се класира на шесто място в Белград
Божидар Саръбоюков се класира на шесто място в Белград. Състезателят на „Хеброс“ завърши надпреварата в скока на дължина с резултат 7 метра и 66 сантиметра.


Коментари

Гледайте също