Новини 15 2024

  • 15 February 2024
  • 3.9k Преглеждания

Рекорден бюджет от близо 83 милиона лева прие общинския съвет на Димитровград
Рекорден бюджет от близо 83 милиона лева прие общинския съвет на Димитровград. Това се случи по време на извънредна сесия, която се проведе днес.



Специализирана операция "Пешеходци" стартира полицията в Смолян
От 19 февруари в Смолян ще стартира специализирана полицейска операция "Пешеходци". Това обяви директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Цветан Цанков. Ще се следи за неправилно пресичащи пешеходци.



До 31 март се приемат заявления за закупуване на дърва за огрев за отоплителния сезон 2024 - 2025 година
До 31 март се приемат заявления от заинтересованите лица, които искат да закупят дърва за огрев за отоплителния сезон 2024 - 2025 година. Това съобщават от община Хасково.


Ползваме онлайн услуги на НАП от безплатна WI-FI зона в офисите на приходната агенция
Зона с безплатен WI-FI е разположена в офиса на НАП-Хасково. Чрез нея клиентите на приходната агенция могат да се възползват от електронните й услуги, предлагащи справки за задължения или да попълнят данъчната си декларация.


Дарение от книги получи хасковската библиотека
Книги от български и чуждестранни автори получи като дарение Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Изданията са предоставени от сдружение „Алфа криейтив тийм“, с председател Митко Ламбов.



Изложбата „Бургазлийката през 30-те и 40-те години на ХХ век” е подредена в Исторически музей - Димитровград
„Бургазлийката през 30-те и 40-те години на ХХ век”. Така е озаглавена най-новата гостуваща изложба, подредена в Исторически музей – Димитровград. Тя разкрива духа на стария Бургас.


Само 26 деца в смолянско изучават немски език
Езиковата гимназия в Смолян организира кръгла маса - дискусия, посветена на обучението по немски език и свързаните с него възможности и предизвикателства. Участваха преподаватели, директори на основни училища, както и представители на местната и държавна власт.


На 19 февруари Камерен оркестър Хасково ще изнесе поредния си концерт
На 19 февруари Камерен оркестър Хасково ще изнесе поредния си концерт. Събитието ще бъде в театър „Иван Димов“. Входът е свободен.



Конкурс за най-добър винар се проведе в Кърджали
Конкурс за най-добър винар се проведе в Кърджали. Победителите получиха грамоти и предметни награди.


Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в Ротердам
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в Ротердам. Българинът елиминира в днешния си двубой Мартон Фучович. Хасковлията спечели мача с 2:0 сета, в отделните части с 6-3/7-5.


"Саяна Хасково" ще играе срещу победителя от двубоя между "Родопа" и "Атлетик"
„Атлетик“ и „Родопа“ ще определят един от финалистите във втория етап от турнира за купата на Аматьорската футболна лига. В полуфиналите „Саяна Хасково“ ще почива.


Коментари

Гледайте също