Новини 16 February 2024

  • 16 February 2024
  • 4.2k Преглеждания

Близо два часа продължиха дебатите около приемането на бюджета на община Хасково
След дълги дебати и предложения за промени, с 26 гласа „за“, 6 „против“ и 6 „въздържали се“ Общинският съвет на Хасково прие бюджета на общината за 2024 г. Финансовата рамка е с рекордния размер от близо 155 милиона лева.



Приеха Наредба за дейността на летище "Узунджово"
Бурни дебати на сесията в Хасково предизвика и точката за Приемането на Наредба за управлението, стопанисването и таксите, събирани на летище “Узунджово”. Вносителят Иван Минев беше упрекнат от страна на опозицията в извличане на лични облаги.


Общинският съвет в Кърджали приe бюджета за 2024 г.
Близо 131 милиона лева е бюджетът на община Кърджали за 2024 г. Той беше приет от Общинския съвет с 36 гласа „за“.



Издадоха европейска заповед за арест на шофьора, който уби на пътя човек и избяга в Турция
Окръжeн съд - Хасково обяви за международно издирване шофьора, който преди една година уби на пътя 23-годишния Йордан Бозуков и избяга в Турция. До европейската заповед за арест се стигна по искане на прокуратурата.


Шефът на хасковската пожарна вече е старши комисар
Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково Николай Вълчев вече е старши комисар. Той и още 6 началници на структури получиха заповедите си лично от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Мотивът за повишението е, че това са най-натоварените регионални дирекции на пожарната в страната, с най-голяма щатна численост и покриващи най-голяма територия с наличието на обекти с повишена пожарна опасност.


Две махали останаха извън очертанията на село Леска
Преместени табели за начало и край на маданското село Леска притесняват жителите му. Така две махали остават извън очертанията на населеното място.


Община Смолян не е поръчвала гориво за отопление на Планетариума
Народният представител от Смолян Михал Камбарев и общинските съветници от ПП-ДБ обявиха, че се самосезират по повод публикация в социалните мрежи за поръчано гориво за отопление на Планетариума. От общината категорично отричат това да е правено.


Ръст на пациентите с белодробни заболявания в болницата в Кърджали
Ръст на пациентите с белодробни заболявания отчитат от Пневмофтизиатричното отделение на болницата в Кърджали. Повечето от хората са с усложнение след грип и други респираторни инфекции.



Расте броят на подадените онлайн данъчни декларации в НАП - Хасково
Броят на подадените онлайн годишни данъчни декларации от физически лица в офиса на НАП в Хасково расте. Почти 1 800 са приетите до момента формуляри, като над една трета от тях са изпратени към приходната агенция дистанционно с персонален идентификационен код или с електронен подпис.


Връчиха наградата "Ученик на годината" в Езиковата гимназия в Хасково
Езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Хасково награди възпитаниците си с най-високи постижения на официална церемония в училището. Тази година наградата „Ученик на годината“ беше разделена между Александра Атанасова и Велина Ангелова.


Григор Димитров се класира за полуфиналите в Ротердам
Григор Димитров се класира за полуфиналите в Ротердам. Хасковлията победи с 2:1 сета Александър Шевченко. Отделните части завършиха при резултат 7-6/3-6/6-4.


Утре започва пролетният полусезон в Трета Югоизточна лига
Утре започва пролетният полусезон в Трета Югоизточна лига. „Саяна Хасково“ гостува на „Атлетик“, а „Димитровград“ приема „Асеновец“.


Боксовите клубове „Хасково“ и „Балкан“ (Ботевград) проведоха спаринг срещи в Хасково
Боксовите клубове „Хасково“ и „Балкан“ (Ботевград) проведоха спаринг срещи в Хасково. Двубоите бяха част от подготовката на състезателите за предстоящите държавни първенства.


Коментари

Гледайте също