Новини 20 February 2024

  • 20 February 2024
  • 3.8k Преглеждания

Хасково отново е на дъното по средна работна заплата в страната
1485 лв. е средната месечна работна заплата в област Хасково към края на 2023 година. Тя е нараснала с 6,2%. Регионът е на 23-то място по размер на доходи сред 28-те области в страната.



Уволниха висш чиновник заради "златния" светофар на пътя Хасково-Димитровград
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков е уволнил член на Управителния съвет на АПИ заради обществената поръчка за светофарната уредба на пътя Хасково – Димитровград. Това стана ясно по време на пресконференция на партия "Възраждане".


ПП "Възраждане": В Общинския съвет на Хасково има нова сглобка
“Изминалата сесия на Общински съвет Хасково беше скандална”. Това заявиха още на пресконференцията на Възраждане. От партията съобщиха, че имало нова сглобка в местния парламент.


Условна присъда за агресия срещу медицинска сестра в Хасково
40-годишен мъж получи условна присъда за вербална и физическа агресия срещу медицинско лице от Центъра за спешна помощ в Хасково. Случаят е от 2022 година.



Близо 2 милиона къса контрабандни цигари задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“
Над 2 милиона къса контрабандни цигари задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“. Стоката е била намерена при три отделни проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция.


Над 12,5 млн. лв са отпуснати за изграждане и ремонт на физкултурни салони в област Хасково
Над 12,5 млн. лв. са отпуснати от държавата за изграждане и ремонт на физкултурни салони в област Хасково. Изцяло нови помещения ще бъдат построени в 8 училища от региона, а едно ще бъде основно обновено. Парите са осигурени след одобрени проекти от Министерството на образованието и науката.


Полицията в Смолян търси парцели за съхранение на конфискувани автомобили
16 са до момента отнетите в полза на държавата превозни средства в Смолянска област след влизане в сила на новите наказателни мерки за конфискуване на коли, управлявани от шофьори с над 1.2 промила алкохол. Бройката се оказва проблем за Областната дирекция на МВР, защото се е изчерпал капацитетът на местата за тяхното съхранение.


Приютът за бездомни животни в Кърджали ще бъде изграден на два етапа
Приютът за безстопанствени животни, който община Кърджали планира да изгради, ще се осъществи на два етапа. Стойността на проекта е близо 5.5 млн.лв.



Община Смолян ще превърне рушаща се сграда в Младежки център
В Младежки център ще се превърне северното крило на бившия Техникум по дървообработване в Смолян. Общината сключи договор за безвъзмездна финансова помощ в размер на 3 милиона и 700 хиляди лева за реализацията на проекта.


Ръст на болните от туберкулоза в Кърджали
Ръст на болните от туберкулоза отчитат от Пневмофтизиатричното отделение на болницата в Кърджали. От началото на годината са установени четирима пациенти с белодробното заболяване.



Над 1000 експоната съдържа най-голямата етнографска сбирка в Димитровград
Вековни носии, пособия на миньори и история на местната минерална вода показва етнографска сбирка в Меричлери. Експонатите, които могат да бъдат видени в читалище „Просвета – 1896“ , се увеличават непрекъснато. Те вече са над 1000, което прави изложбата най-богата в община Димитровград.


Първият щъркел кацна в хасковското село Подкрепа
Първият щъркел пристигна в хасковското село Подкрепа. Птицата е била забелязана от жителите на населеното място, които разказват, че всяка година тя се завръща от топлите страни в края на февруари.


Коментари

Гледайте също