Новини 22 February 2024

  • 22 February 2024
  • 4.9k Преглеждания

От липса на маркировка на пътя Хасково-Кърджали се оплакват жители на околни села
Един от най-натоварените пътища в Хасковска област, този за Кърджали, в района на селата Книжовник, Маслиново и Манастир, е без маркировка. За проблема сигнализираха жители на населените места. Хората са притеснени, тъй като това е предпоставка за пътно-транспортни произшествия.



С 1 млн. лв. преустройват помещения за новия линеен ускорител в Хасково
За 1 млн. лв. ще бъдат преустроени помещения на Лъчетерапевтичното отделение в Хасково, където ще бъде разположен новият линеен ускорител. Обществената поръчка за дейностите вече е обявена от Специализираната болница по онкология. Самият апарат за лечение също е поръчан.


Онкоболни от Смолян ще могат да се лекуват в Одрин без да ползват посредници
Онкоболни пациенти от Смолян ще бъдат насочвани за консултации и лечение в Университетската болница към Тракийския университет в Одрин. Това става възможно след подписано споразумение между Община Смолян, Търговско-промишлената палата и Тракийският университет в турския град. Сътрудничеството ще е в сферите на здравеопазването и образованието.



Обсъждаха възраждането на икономиката и земеделието в ЮЦР на среща в Хасково
Среща - дискусия с хасковската общественост на тема „Икономика и земеделие - фактори за развитието на южно-централния регион на България“ се проведе днес. Организатор на събитието е Стратегическият институт за национални политики и идеи.


Област Хасково подава проекти за 291 млн. лв. безвъзмездно финансиране от новия програмен период
Област Хасково подава проекти за 291 млн. лв. безвъзмездно финансиране от новия програмен период на Европейския съюз. Те са обединени в общо 6 концепции за интегрирани териториални инвестиции. Предстоят множество процедури преди да стане ясно, кои от проектите в региона ще бъдат реално осъществени.



Нова улица към Спортната зала в Смолян смята да прави Общината
Нова улица към Спортната зала в Смолян смята да прави Общината. Това съобщи заместник-кметът Марин Захариев. До края на февруари местната администрация ще подаде още няколко инфраструктурни проекта към Националната програма, която се финансира от държавния бюджет.


Над 1200 души са били прегледани в мобилния медицински пункт в Кърджали
Над 1200 души са били прегледани в мобилния медицински пункт на община Кърджали за период от една година. Услугата е безплатна и е по проект с цел превенция и профилактика на здравето.


Социален проект в Кърджали ще подпомага 350 деца и семейства от уязвими групи
Нов проект на община Кърджали ще предоставя комплекс от социални услуги, включително в домашна среда. Той е насочен към най-рисковите и уязвими групи.


Чинове с ликове и цитати на велики българи посрещат възпитаниците на СУ „Св.Климент Охридски“ в Симеоновград.
Чинове с ликове и цитати на велики българи посрещат възпитаниците на Средно училище „Св.Климент Охридски“ в Симеоновград. Идеята е на директорът Тодоринка Иванова и учителят по история Теодора Дочева. Целта е да се подобри образователната среда и да се стимулира интереса на учениците към историята на България.


Изложба „Македония в карикатури“ е представена в ХГ“Форум“ в Хасково.
Изложба „Македония в карикатури“ е представена в ХГ“Форум“ в Хасково. В нея са подредени картини на Александър Божинов, който е определян като бащата на българската политическа карикатура.



Четирима състезатели на хасковския клуб „Атлетик“ ще участват на Националната купа по хвърляния
Четирима състезатели на хасковския клуб „Атлетик“ ще участват на Националната купа по хвърляния. Първенството е в Балчик.


Коментари

Гледайте също