Новини 23 February 2024

  • 23 February 2024
  • 4.9k Преглеждания

Изтеглят от пазара яйца, произведени във ферма с птичи грип
От пазара ще бъдат изтеглени яйца, произведени във ферма с птичи грип. Това стана ясно след заседание на епизоотичната комисия при областния управител на Хасково. Заразата е установена при стопанин, който отглежда кокошки в димитровградското село Черногорово.



АПИ: Маркировката на пътя Хасково-Кърджали се е изтрила от химикалите, с които се обработват настилките през зимата
Хоризонталната маркировка на пътя Хасково-Кърджали липсва на места, защото през зимата се използват химически материали за обработка на настилките, които я изхабяват. Това заявиха от Агенция пътна инфраструктура в отговор на запитване от еТВ.



Детската градина в село Смилян ще бъде ремонтирана и модернизирана
790 хиляди лева безвъзмездна финансова помощ получава община Смолян за ремонт и модернизация на Детска градина "Дъга" в село Смилян. Средствата са от Националния план за възстановяване и устойчивост.


Област Хасково е на 13-о място по безработица
328 безработни лица са постъпили на работа през първия месец на 2024 година в област Хасково. Това сочат данните на Агенцията по заетостта. Областта се нарежда на 13-та позиция по показател равнище на безработица сред всички 28 в страната.


Преглеждат безплатно за рак на гърдата в Хасково
Безплатни прегледи за рак на гърдата организират от сдружение „Българска асоциация на хора с онкологични и други заболявания „Живот“ в Хасково. Те ще се проведат от 5 до 7 март.


Хасковският съвременник на Холокоста Аврам Ниего навърши 100 години
Хасковският съвременник на Холокоста Аврам Ниего навърши 100 години. Ветеранът от Втората световна война отпразнува юбилея си в присъствието на семейство и приятели. Празникът беше уважен от политици, общественици и представители на различни институции.


Горските поискаха отстрела на проблемна мечка, която напада селскостопански животни
Пет нападения на мечка-стръвница са регистрирани до момента в района на селата Черешово, Кошница и Турян. Затова от Държавното горско стопанство в Смилян поискаха от Министерството на земеделието разрешение за отстрела й.


БЧК - Кърджали е с поставена оценка „отличен“ за дейността си през 2023 г.
Областната структура на Българския червен кръст в Кърджали получи оценка „отличен“ от Националния съвет на организацията. Тя е в резултат на добрата работа на членовете и доброволците през изминалата година.


Морски орел сви гнездо край Хасково и най-вероятно очаква поколение
Морски орел сви гнездо край Хасково и най-вероятно очаква поколение. Птиците от този вид са вписани в Червената книга. Благодарение на работата на природозащитните организации броят на двойките в България се увеличава. Орелът Бенковски обаче има по-невероятна история. Разказваме я сега!


Младежкият гвардейски отряд на Кърджали създаде две нови авторски хореографии
Две нови авторски хореографии бяха създадени от Първия младежки гвардейски отряд на ЕГ “Христо Ботев“ в Кърджали. Те са на патриотична тема.


„Саяна Хасково“ с домакинство през уикенда
„Саяна Хасково“ с домакинство през уикенда. Утре тимът посреща „Карнобат“.


През почивните дни в Хасково ще има и хандбал
През почивните дни в Хасково ще има и хандбал. Шампионатни срещи ще имат момичетата до 14 и девойките до 19 години.


Коментари

Гледайте също