Новини 27 February 2024

  • 27 February 2024
  • 3.9k Преглеждания

Икономическа полиция започна проверка на изхвърлените варели край Димитровград
Икономическа полиция започна проверка на десетките варели с неизвестно вещество, изхвърлени край Димитровград. От РИОСВ очакват резултати от изследванията, които ще покажат дали е замърсена почвата в района.



Сивата икономика в Хасково расте
40 наказателни постановления за близо 50 000 лева са влезли в сила през януари, съобщават от Инспекцията по труда в Хасково. Сивата икономика в региона расте. За периода са съставени 8 акта за установени административни нарушения и са приложени 427 принудителни административни мерки.


Ново училище, ясла и пристройки в две детски градини ще отворят врати на 15-ти септември в Кърджали
На 15-ти септември в Кърджали ще отворят врати ново училище, нова ясла и две пристройки в две детски градини. Ремонтът на сградите е към своя край, предстои да бъдат оборудвани.


Близо 4 милиона и 500 хиляди лева са платили българските туристи за нощувки през декември в Смолянско
Близо 4 милиона и 500 хиляди лева са реализираните приходи от нощувки през месец декември 2023-та година в Смолянска област. И българските, и чуждестранните туристи са предпочели да отседнат в хотели, където са пренощували 77 процента от всички посетители.



Потребителите от Дома за стари хора на Кенана с благотворителна първомартенска кампания
Благотворителен базар на мартеници организират в центъра на Хасково потребителите и социалните работници от Дома за възрастни хора на "Кенана". Средствата от продажбата на червено-белите амулети ще бъдат дарени за строежа на църквата „Св. Иван Рилски“.


Благотворителен базар подпомага лечението на 5-годишния Гого от Хасково
Още един базар е открит в Хасково. Той подпомага лечението на 5-годишния Гого. Ръчно изработени мартениците се предлагат на пл. „Атлантически“. Средствата са за рехабилитацията на момченцето в Турция.


50 души ще празнуват рожден на 29 февруари в Хасково
На 29 февруари в община Хасково рожден ден ще празнуват 50 човека. Те са родени през последните 80 години.



Хасково празнува 3 март с тържествен ритуал и общоградско хоро
Община Хасково организира тържествено честване на 146 години от Освобождението на България от османско владичество. Празникът ще започне в 11 часа на площад „Общински“ пред сградата на местната администрация.



Богата програма в музея в Смолян по случай Националния празник 3 март
Богата програма подготвя Регионалният исторически музей в Смолян по случай 3 март. Всички прояви ще се състоят на 29 февруари в навечерието на националния празник.



Възпитаници от Арт школа „Колорит“ са отличени в два национални конкурса
Възпитаници от Арт школа „Колорит“ са отличени в два национални конкурса. Младите художници за поредна година участват в надпреварите и печелят първите места.


Изиграха се последните срещи от общинското ученическо първенство по волейбол в Хасково
Днес се изиграха последните срещи от общинското ученическо първенство по волейбол в Хасково. Проведоха се три решителни мача.


Три медала завоюваха състезателките от Хасковско на държавното първенство по борба за момичета
Три медала завоюваха състезателките от Хасковско на държавното първенство по борба за момичета. Сименовградската школа се поздрави с титла, а възпитаничките на хасковския клуб „Ангел войвода“ стигнаха до два бронзови медала.


Община Кърджали награди 13-годишния балкански ММА шампион Каан Еркан
Община Кърджали награди 13-годишния ММА състезател Каан Еркан от спортен клуб „Спартак“. Поводът са завоюваните му златни отличия на Балканско и републиканско първенство.


Коментари

Гледайте също