Новини 22 March 2024

  • 22 March 2024
  • 7.1k Преглеждания

Жителите на Харманли излязоха на протест срещу бежанците
Жителите на Харманли излязоха на пореден протест срещу бежанския център в града. Хората настояват в лагера да бъдат настанявани предимно семейства, а не само млади мъже. Сред исканията им е и структурата да стане от затворен тип.
Повече подробности очаквайте в следващата емисия НОВИНИ на еТВ!



Ало измамници се опитаха да отмъкнат пари от възрастна жена
Ало измамници се опитаха да отмъкнат пари от възрастна жена. За щастие тя се е усетила и опитът за кражба е бил осуетен.


Серия от аварии остави три хасковски квартала без вода
С нарушено водоподаване бяха живущите в три хасковски квартала днес. Причина за безводието са множество аварии в целия град.


Фронтекс ще утрои полицаите на българо-турската граница
Фронтекс ще утрои полицаите на българо-турската граница. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Служителите на структурата вече започнаха да пристигат на място.


В Кърджали лекари и специалисти по здравни грижи обсъдиха темата за лекарските грешки
„Лекарски грешки-къде е проблемът?“. Тази тема бе обсъдена от медици в кърджалийската болница. Целта на проведения колегиум бе предотвратяване на подобни проблеми в практиката.



Отбелязаха Световния ден на водата със засаждане на над 100 дръвчета
Над 100 дръвчета в цялата Област Хасково засадиха от ВиК. Така водното дружество отбеляза Световния ден на водата. Еко инициативата се проведе в обекти на територията на всички райони. В засаждането се включиха областният управител, кметове, ученици и служитетели.


Ученици разиграха зрелищна възстановка за нарушения на пътя
Ученици влязоха в ролите на нарушители и полицаи в зрелищна възстановка, която се разигра в центъра на Смолян. Тя беше част от образователната програма на Административния съд за повишаване правната култура на младежите.


В с. Въгларово се проведе Фестивал на мекицата
Въгларово се превърна в столица на мекиците. За поредна година в хасковското село се проведе фестивал, посветен на тестеното изделие.



Зрелостниците на ПМГ поканиха своите класни ръководители с огнено шоу
С атрактивно предложение зрелостниците на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково поканиха своите класни ръководители на абитуриентския бал през май. 5-те паралелки бяха организирали огнено шоу, димки, музика и танци, с които да изненадат своите преподаватели.


Пресъздадоха обичая Лазаруване в ОУ "Шандор Петьофи" в Хасково
Пролетен празник, с пресъздаване на обичаят Лазаруване, бе организиран в ОУ “Шандор Петьофи“ в Хасково. Гости на събитието бяха малчуганите от детска градина „Слънце“.


Езиковата гимназия в Смолян беше домакин на рецитаторски конкурс
Езиковата гимназия в Смолян организира конкурс за артистично изпълнение на художествен текст, като част от кампанията "Бъди добър - модерно е". Тя е в памет на починалата от рак Златина Карова, възпитаник на гимназията.


Домът на културата в Кърджали представи концерт под надслов „Пролетта е дошла“
Домът на културата в Кърджали представи концерт под надслов „Пролетта е дошла“. В него взеха участие деца, които са възпитаници на музикалните школи към културната институция.


Три медала спечелиха борците от региона на ДП за юноши
Две титли завоюваха борците на „Димитровград“ на държавното първенство за юноши в свободния стил. Отличията завоюваха Владимир Мандалов и Денис Наим. Мурад Иляз донесе титла на „Буря“ (Караманци).


Коментари

Гледайте също