Новини 24 April 2024

  • 24 April 2024
  • 1,491 Преглеждания

Иван Ланджев запали огъня на Литературните дни "Южна пролет" в Хасково
Носителят на "Пегас" от 2011 година Иван Ланджев запали огъня на Литературните дни "Южна пролет" в Хасково. По традиция церемонията се състоя пред театър „Иван Димов“.



Монтираха еколампи в парк "Вапцаров" в Димитровград
Ново модерно екоосветление е изградено в парк „Вапцаров“ в Димитровград. То е на стойност 92 000 лева и е закупено по проект към Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.


Здравните власти в Хасково извършват проверка на деца без ваксини за морбили
Здравните власти проверяват личните лекари на всички деца, които не са ваксинирани срещу морбили на територията на област Хасково. Медиците вече са получили предписания от Регионалната здравна инспекция.


Собственици на незаконни метални гаражи в Кърджали масово ги демонтират с цел избягване на санкции
До няколко дни изтича срокът, даден от община Кърджали, за доброволно премахване на незаконните метални гаражни клетки. Собствениците им масово започнаха да се освобождават от тях.



Ремонтират приюта за безстопанствени животни в Кърджали
Започна ремонт на приюта за безстопанствени животни в Кърджали. Той ще се използва до изграждането на нов център, като след това в него ще бъдат прибирани агресивни и болни кучета.


Река от обратни води и фекалии „превзема“ улица в Смолян след всеки дъжд
Жители на смолянската улица "Христо Христов" са принудени да газят в река от обратни води и фекалии след всеки дъжд. Мръсотията влиза и в приземните етажи на къщите.


Подредиха изложба, посветена на Александър Паскалев, в РБ "Христо Смирненски" в Хасково
Изложба, посветена на живота и делото на Александър Паскалев, е подредена във фоайето на РБ “Христо Смирненски“ в Хасково. По време на откриването на експозицията бе представен библиографски справочник на отличените с наградата, носеща името на книгоиздателя.


Започват Дните на поезията "Пеньо Пенев" в Димитровград
В следващите две седмици Димитровград ще се оживи от поетични срещи, театрални спектакли, концерти и изложби. От 25 април до 7 май ще се проведат ежегодните Дни на поезията "Пеньо Пенев"`.


Деца боядисваха яйца в ТД "Георги Сапунаров" в Хасково
Първокласници боядисваха яйца в Тракийско дружество „Г. Сапунаров“ в Хасково. Учениците присъстваха и на кратък образователен урок за Възкресение Христово. Инициативата е на НЧ „Тракия -2008“.


Музикотерапия преподават на малчуганите от Детска градина "Родопчанче" в Смолян
Три детски градини в Смолянска област работят по Националната програма на Министерството на образованието "Хубаво е в детската градина". Две от тях "Родопчанче" в Смолян и детското заведение в Чепеларе обмениха добри практики помежду си.



Мария Габрова завоюва титла на турнира "Цветанка Христова"
Мария Габрова грабна титлата в дисциплината мятане на диск на турнира в памет на двукратната олимпийска медалистка Цветанка Христова. Тя завърши с резултат от 35 метра.


Трима борци от региона ще участват на турнира "Петко Сираков - Иван Илиев"
Трима борци от региона ще участват на турнира "Петко Сираков - Иван Илиев". Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години.



Коментари

Гледайте също